Tokią nuomonę per interviu „Gazeta.ru“ išsakė Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Sergejus Rybakovas.

„Viskas priklauso nuo to, kas vyks iki jų, ir kaip patys rinkimai vyks“, - pareiškė S. Rybakovas, atsakydamas į klausimą, ar Rusija ketina pripažinti Ukrainoje gegužės 25 dieną rengiamus pirmalaikius prezidento rinkimus.

Kaip skelbia UNIAN, vasario 22 dieną Ukrainos Aukščiausioji Rada nuo pareigų nušalino prezidentą Viktorą Janukovyčių ir nusprendė, jog naują vadovą šalis rinks gegužės 25 dieną. Paskelbta tarptautinė V. Janukovyčiaus paieška, spėjama, jog jis slepiasi Rusijos teritorijoje.

Balandžio 15 dieną Rusijos parlamento žemųjų rūmų Nepriklausomų valstybių sandraugos reikalų komiteto pirmininkas Leonidas Sluckis pareiškė, jog Rusijos Federacijos Valstybės Dūma neketina į Ukrainą per prezidento rinkimus siųsti savo stebėtojų, nes Rusija neketina pripažinti jų rezultatų.

„Mes tų rinkimų nepripažinsime“, - paaiškino politikas.

Balandžio 17 dieną Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, jog Rusija nepripažįsta naujosios Ukrainos valdžios ir neketina pripažinti gegužės 25 dienos prezidento rinkimų rezultatų, nes kandidatai iš Ukrainos rytinių ir pietinių teritorijų patiria spaudimą ir akivaizdų priešiškumą.

„Kokie gi ten legitimūs rinkimai, jeigu kandidatus iš rytų muša, apipila kažkokiais rašalais ir panašiai, neleidžia susitikti su rinkėjais? – kalbėjo V.Putinas. – Argi tai rinkimų kampanija? Aš jau nekalbu apie tai, kad, griežtai kalbant, pagal Ukrainos konstituciją ... jeigu jos nepakeis... naujų rinkimų, kai tebėra veikiantis, juridiškai veikiantis prezidentas (Viktoras) Janukovyčius, tiesiog neįmanoma rengti... Vadinasi, jeigu mes norime, jeigu jie nori, kad rinkimai būtų legitimūs, tai reikia, matyt, kažkaip konstituciją pakeisti ir pakalbėti jau ir apie federalizmą, ir decentralizaciją, ir t.t.“.