Jiedu su Indijos užsienio reikalų ministru Subrahmanijamu Džaišankaru kalbėjosi apie karinio ir technologinio bendradarbiavimo perspektyvas, sakė S. Lavrovas antradienį po susitikimo su S. Džaišankaru Maskvoje, pranešė valstybinė naujienų agentūra TASS.

Apie kokią konkrečią gynybos įrangą galėjo būti kalbama, liko neatskleista. Tai buvo penktasis abiejų ministrų susitikimas šiais metais.

Kalbėdamas apie paramą Ukrainai, S. Lavrovas apkaltino Vakarų šalis, kad šios, prisidengdamos „Ukrainos įvykiais“, bando įtvirtinti „dominuojantį vaidmenį pasaulio reikaluose“ ir užkirsti kelią „tarptautinių santykių demokratizavimui“. Todėl jis pareiškė labai vertinąs Rusijos „Indijos draugų“ poziciją Ukrainos atžvilgiu, sakė S. Lavrovas.

Indija yra neutrali Rusijos karo Ukrainoje atžvilgiu, nes palaiko glaudžius santykius ir su Vakarais, ir su Rusija. Šalis taip pat nepritaria Vakarų sankcijoms ir skatina konfliktus spręsti dialogu. Pastaruoju metu Indija iš Rusijos daugiau perka santykinai pigios naftos.

Naujasis Delis taip pat labai pasikliauja Maskva dėl karinės įrangos ir atsarginių dalių. Pasak S. Lavrovo, Rusija ir Indija taip pat nori glaudžiau bendradarbiauti branduolinės energetikos ir skrydžių į kosmosą srityse.

S. Džaišankaras pabrėžė, kad jo šalis nori ir toliau pirkti naftą iš Rusijos. „Būdami trečia pagal dydį naftos ir dujų vartotoja ir ne itin didelių pajamų šalis, turime ieškoti prieinamų šaltinių, todėl Indijos ir Rusijos santykiai mums yra naudingi“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją