„Įtarus nusikaltimą pagal Rusijos Federacijos baudžiamojo kodekso 290 straipsnio 6 dalį (kyšio paėmimas), buvo sulaikytas Rusijos Federacijos gynybos ministro pavaduotojas Ivanovas Timūras Vadimovičius. Vykdomi būtini tyrimo veiksmai“, – vakare sakė Rusijos Federacijos Tyrimų komitetas, pranešė UNIAN.

Rusijos valstybinė žiniasklaida pranešė, kad prezidentas Vladimiras Putinas buvo informuotas apie aukšto rango pareigūno sulaikymą – tai retas žingsnis Rusijai vykdant puolimą Ukrainoje.

T. Ivanovas, šias pareigas ėjęs nuo 2016 m., įtariamas paėmęs mažiausiai 1 milijono rublių (10 tūkst. JAV dolerių) kyšį, jam gresia kalėjimas iki 15 metų, jei bus pripažintas kaltas, pranešė naujienų agentūra TASS.

V. Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas sakė, kad Kremliaus vadovas buvo informuotas apie T. Ivanovo sulaikymą, taip pat iš anksto buvo informuotas S. Šoigu.

Timuras Ivanovas

T. Ivanovas paskirtas gynybos ministro pavaduotoju 2016 m. gegužę. Jis sprendė klausimus, susijusius su kariuomenės turto valdymu, būstu ir medicinine parama, taip pat buvo atsakingas už Gynybos ministerijos įrenginių ir karinių objektų statybą, rekonstrukciją ir kapitalinį remontą.

2019 metais T. Ivanovas pateko į turtingiausių Rusijos saugumo pareigūnų sąrašą, skelbia „Forbes“. Jo šeimos pajamos 2018 metais buvo įvertintos 136,7 milijono rublių.

„Wagner“ privačios karinės kompanijos vadovas Jevgenijus Prigožinas T. Ivanovą pavadino „grobstytoju“ ir jį kritikavo. Ministro pavaduotojas taip pat konfliktavo su Federaline saugumo tarnyba.

„Ivanovas po Prigožino mirties aktyviai dalyvavo sprendžiant PMC vadovo materialinių vertybių likimą. Buvo kalbama, kad Ivanovas pareikalavo, jog Prigožinas jaunesnysis perduotų naftos ir dujų telkinių Sirijoje ir deimantų telkinių CAR, kuriuos kontroliuoja „Wagner PMC“, kontrolę“, – sakoma viename iš pranešimų „Telegram“ platformoje.

„Telegram“ kanalo „VČK-OGPU“ šaltinis T. Ivanovo sulaikymą vadina „katastrofišku smūgiu Šoigu“: „Jei jis neištrauks, tada jis sėdės šalia jo. Tai 100 proc. tik jo žmogus. Jie kartu nuo 2010 metų.“

T. Ivanovas buvo atsakingas už Gynybos ministerijos prižiūrimus statybos projektus, įskaitant Rusijos sunaikintose ir okupuotose Ukrainos teritorijose. Jis yra vienas iš 12 gynybos ministro S. Šoigu pavaduotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)