Ukrainos pajėgoms įnirtingai priešinantis įsiveržusiai Rusijos kariuomenei dalyje šalies teritorijų susiklostė pato situacija. Pastaruoju metu Maskva sutelkė pastangas užimti daugiau teritorijų Ukrainos rytuose.

„Pergalė turi būti pasiekta mūšio lauke“, – sakė V. Zelenskis ir dar kartą paragino Vakarų valstybes teikti karinę paramą Ukrainai.

Paklaustas, ką Ukraina laikytų pergale, V. Zelenskis sakė, kad jei jo vyriausybė vėl kontroliuotų teritoriją, kurią kontroliavo iki Rusijos invazijos pradžios vasario 24-ąją, tai būtų „rimta laikina pergalė“.
Vis dėlto jis pažymėjo, kad Kyjivas sieks „visiškai deokupuoti visą mūsų teritoriją“.

Pranešama, kad Rusijos pajėgos pradėjo atitraukti savo karius iš pozicijų Zaporožės regione. Apie tai savo santraukoje pranešė Karo studijų institutas (ISW), skelbia UNIAN.

Pasak analitikų, okupantai nusprendė tai padaryti dėl dviejų priežasčių, kurių viena – stiprinti Rusijos gynybą Chersono regiono šiaurės vakaruose.

Anksčiau Zaporožės regioninės karinės administracijos vadovas Aleksandras Staruchas pranešė, kad Rusijos pajėgos atitraukia karius iš Melitopolio ir Vasiljevskio rajono dalies, maždaug 45 km į pietus nuo Zaporožės miesto, galbūt dėl rotacijos. Pasak jo, okupantai juda Chersono kryptimi.

V. Zelenskis Zaporožės ir Sjeverodonecko kryptis įvardijo pavojingiausiomis kryptimis karo fronte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)