Vykdydami gautą įsakymą, Avdijivkos gynėjai pasitraukė iš miesto į iš anksto paruoštas pozicijas. Kaip praneša „Ukrinform“, apie tai informavo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas generolas pulkininkas Oleksandras Syrskis ir Taurijos operatyvinės-strateginės kariuomenės grupuotės vadas generolas Oleksandras Tarnavskis.

„Atsižvelgdamas į operatyvinę situaciją, susidariusią aplink Avdijivką, siekdamas išvengti apsupimo ir išsaugoti karių gyvybes bei sveikatą, nusprendžiau išvesti mūsų dalinius iš miesto ir pereiti į gynybą palankesnėse pozicijose“, – pažymėjo O. Syrskis.

Jis pabrėžė, kad Ukrainos kariai deramai atliko savo pareigą, padarė viską, kas įmanoma, kad sunaikintų geriausius Rusijos kariuomenės dalinius, taip pat padarė priešui didelių gyvosios jėgos ir technikos nuostolių.

„Imamės priemonių situacijai stabilizuoti ir užimtoms pozicijoms išlaikyti. Kariškių gyvybės yra didžiausia vertybė. Avdijivką mes vis tiek susigrąžinsime“, – pareiškė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)