„Netikintieji bus nugalėti. Alachas didis, netikintieji bus nugalėti“, – tokiais žodžiais teroristinio išpuolio „Crocus City Hall“ dalyviai lydėjo šūvius į niekuo dėtus roko grupės „Piknik“ koncerto svečius. Seniau jie skambėjo per teroristinius išpuolius Paryžiuje, Briuselyje, Nicoje, Berlyne, Mančesteryje ir Barselonoje. Praeitą penktadienį juos išgirdo ir Maskva. Ginkluoti asmenys užėjo į vieną didžiausių Maskvos koncertų salių ir vos per dvidešimt minučių nužudė 140 ir sužeidė 360 žmonių.

Mordoras prieš Vakarus

Nuo 2022 metų vasario, kai prasidėjo didelio masto Rusijos invazija į Ukrainą, daugumai Vakarų pasaulio gyventojų žemėlapis nusidažė juoda ir balta spalvomis. Juoda tapo Rusija, V. Putinas ir rusai iš esmės. Tai jie užpuolė Ukrainą, nesugebėjo nuversti V. Putino režimo, per daugiau nei dvejus metus įvykdė daugybę siaubingų karo nusikaltimų bei daro tą ir toliau.

Rusija V. Putino lūpomis nuolat deklaravo, kad Ukrainoje kariauja su Vakarais, su Jungtinėmis Valstijomis ir pretendavo į globaliųjų Pietų lyderio vaidmenį. Rusijos diktatorius nuolat bandė į savo pusę patraukti Afrikos ir Azijos šalis, pavargusias nuo Amerikos imperializmo – visai kaip sovietiniais laikais. Ir atrodė, kad globalieji Pietūs jo klausosi.

Iranas tapo dronų „Shahed“ tiekėju. Šiaurės Korėja Rusijai padeda šaudmenimis. Kinija užmerkė akis dėl dronų ir aukštųjų technologijų komponentų šiuolaikiniams ginklams pardavimo ir kartu su Indija pradėjo iš Rusijos pirkti dėl vakarietiškų sankcijų smarkiai atpigusią naftą. „Hamas“ ir „Hezbollah“ lyderiai, Izraeliui pradėjus operaciją Gazoje, pasiprašė Maskvos pagalbos. Afrikos režimai noriai naudojosi liūdnai pagarsėjusios karinės organizacijos „Wagner“ paslaugomis.