JAV rezoliuciją atmetė JT Saugumo tarybos susitikimo metu, kuris buvo suorganizuotas Maskvos prašymu. Rusija remia Venesuelos prezidentą Nicolasą Madurą.

Kairiųjų pažiūrų Venesuelos lyderis anksčiau šį mėnesį paskelbė, kad šalies karinės pajėgos užkirto kelią neva invazijai, kurią esą suplanavo Baltieji rūmai, o vykdyti turėję samdiniai.

Venesuelos karinės pajėgos suėmė keletą buvusių JAV kariškių, jiems paskelbti kaltinimai „terorizmu, sąmokslo rengimu, neteisėta prekyba ginklais ir būrimusi į (kriminalines) bendrijas“.

Rusijos ambasadoriaus JT pavaduotojas Dmitrijus Polianskis paragino Saugumo Tarybos narius „vienareikšmiškai pasmerkti bandymą įsiveržti į Venesuelos suverenią teritoriją“.

Rezoliucijoje buvo išsakytas siūlymas Saugumo Tarybai dar kartą pakartoti, kad pagal rezoliucijas, susijusias su terorizmo smerkimu ir samdinių naudojimu, institucija „atmeta jėgos panaudojimą arba grasinimus panaudoti jėgą“.

Tačiau JAV ambasadorė JT Kelly Craft dokumento patvirtinti nesutiko. Ji apkaltino Rusiją ir Kubą nuolat siunčiant kariškius ir samdinius į Venesuelą.

JAV ir dar maždaug 50 valstybių Venesuelos laikinuoju prezidentu pripažįsta opozicijos lyderį Juaną Guaido.