Prištinos policija anksčiau sakė, kad serbų kovotojai užblokavo prieigą prie dviejų sienos perėjimo punktų Kosovo šiaurėje, daugiausia gyvenamoje serbų, ir kad nenustatyti nusikaltėliai šaudė į Kosovo pareigūnus. Niekas nenukentėjo.

A. Kurti teigė, kad taisyklės dėl automobilių valstybinių numerių bei įvažiavimo ir išvažiavimo dokumentų sienos kirtimo punktuose bus pristabdytos su sąlyga, kad bus panaikintos visos užtvaros ir atkurta judėjimo laisvė. Kosovo vyriausybė pareiškė, kad „griežtai smerkia“ trukdžius eismui keliais šiaurėje ir ten vykusį šaudymą bei nurodė, kad už „daugybę agresyvių veiksmų“, įvykdytų sekmadienio popietę ir vakare, atsakingos Belgrado valdžios institucijos.

NATO misija Kosove KFOR pareiškė atidžiai stebinti situaciją ir pasirengusi įsikišti, „jei kils pavojus stabilumui“.

Kosovo valdžia planavo nuo pirmadienio nebepripažinti Serbijoje išduotų asmens dokumentų ir laiko tai abipusiu veiksmu. Mat Serbija jau reikalauja, kad į Serbiją atvykstantys kosoviečiai gautų laikinuosius dokumentus, nes Serbijos valdžios institucijos nepripažįsta Kosovo dokumentų.

Kosovas, kuriame daugiausia gyvena etniniai albanai, 1999 m. atsiskyrė nuo Serbijos ir 2008 m. paskelbė nepriklausomybę. Serbija nepripažino Kosovo nepriklausomybės ir toliau pretenduoja į šią teritoriją. Dauguma Europos Sąjungos šalių pripažįsta Kosovą kaip atskirą valstybę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją