Naujų derybų dėl paliaubų ženklai pasirodė Izraeliui ruošiantis kariniam įsiveržimui į pietinėje Gazos Ruožo dalyje esantį Rafaho miestą ir tęsiantis su šiuo karu susijusiems išpuoliams regione.

„Šiandien „Hamas“ judėjimas gavo oficialų okupantų sionistų atsakymą į judėjimo poziciją, kuri buvo perduota Egipto ir Kataro tarpininkams balandžio 13 d.“, – ankstyvą šeštadienio rytą trumpame pareiškime informavo „Hamas“ politinio sparno Gazoje vadovo pavaduotojas Khalilas al-Hayya.

„Judėjimas išnagrinės šį pasiūlymą ir, baigęs tyrimą, pateiks savo atsakymą“, - pridūrė jis.

„Hamas“ anksčiau reikalavo ilgalaikio ugnies nutraukimo, bet Izraelis su tuo nesutinka.

Egiptas, Kataras ir Jungtinės Valstijos nesėkmingai bando užtikrinti naują paliaubų susitarimą Gazoje nuo to laiko, kai lapkritį vienai savaitei nutraukus mūšius 80 įkaitų izraeliečių buvo iškeisti į 240 palestiniečių, laikytų Izraelio kalėjimuose.

Kelios Izraelio žiniasklaidos priemonės, remdamosi neįvardytais pareigūnais, teigia, kad Izraelio karo kabinetas prieš Egipto delegacijos vizitą aptarė naują planą dėl paliaubų ir įkaitų paleidimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją