„Šiaurinėje Gazos dalyje ir Gazos mieste gyvenantys civiliai turėtų laikinai persikelti į pietus nuo Gazos vadės [upės slėnio – ELTA] į saugesnę teritoriją, kur galėtų gauti vandens, maisto ir vaistų“, – šeštadienį įrašytame pareiškime sakė IDF atstovas spaudai Daniel Hagari.

„Rytoj, Egiptui ir JAV vadovaujant, bus pradėta teikti didesnio masto humanitarinė pagalba“, – pridūrė atstovas.

Tel Avivas pradėjo masinį bombardavimą po to, kai spalio 7 d. „Hamas“ ginkluoti užpuolikai įsiveržė per Gazos Ruožo sieną į Izraelį ir nužudė 1 400 žmonių, daugiausia civilių, bei paėmė 230 įkaitų, policijos pareigūnų duomenimis.

Nuo to laiko per nesiliaujančius Izraelio smūgius Gazos Ruože žuvo daugiau kaip 8 000 žmonių, pusė jų –vaikai, šeštadienį pranešė teroristinės grupuotės „Hamas“ kontroliuojamos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerija.

Sekmadienį „Hamas“ pranešė, kad per naktį per smūgius dviejose pabėgėlių stovyklose Gazos šiaurėje žuvo „daug“ žmonių.

Izraelio kariuomenės vadovybė iš anksto įspėjo pietinių Ašdodo ir Aškelono miestų gyventojus apie artėjančias raketų atakas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)