Jos partijos pranešime sakoma, kad K. Chacon mirė nuo komplikacijų, nulemtų įgimtos širdies ydos.

2008 metais perėmusi Gynybos ministerijos vairą K.Chacon padėjo modernizuoti Ispanijos ginkluotąsias pajėgas, dirbdama premjero Jose Luiso Rodriguezo Zapatero vyriausybėje.

Nuotraukos, kuriose besilaukianti K. Chacon matoma žvelgianti į karių rikiuotę, tapo naujos eros Ispanijos politikoje simboliu.

Ispanijos socialistų partijos (PSOE) pranešime sakoma, kad K.Chacon visada buvo partijos „avangarde“.

Pareiškime sakoma, kad „nepaisant jos jaunystės“ K. Chacon jautė „aistrą ginti socialistų idealus ir su laiku tapo labai svarbia figūra partijoje“.

Anksčiau ji dirbo gyvenamojo būsto ministre ir buvo nacionalinio parlamento narė. Kai J. L. R. Zapatero 2011-aisiais atsistatydino, ji kitais metais kandidatavo į PSOE generalinio sekretoriaus postą, bet rinkimus pralaimėjo buvusiam vidaus reikalų ministrui Alfredo Perezui Rubalcabai.

2012–2016 metais ji buvo atsakinga už partijos tarptautinius reikalus, o paskui pasitraukė iš politikos ir pradėjo dirbti vienoje Madrido teisės firmoje.

Mirusią K. Chacon sekmadienį jos namuose rado policija, kuri ten nuvyko gavusi giminaičių pranešimą, kad jie negali su ja susisiekti.

Ji buvo ištekėjusi ir turėjo mažą sūnų.