Infekcija buvo patvirtinta trims iš užsienio grįžusiems egiptiečiams, pranešė šalies Sveikatos apsaugos ministerija, nenurodydama, kokiose šalyse jie lankėsi. Ministerija pridūrė, kad vienam jų pasireiškė lengvi ligos simptomai, o kiti du jokių simptomų nejaučia.

Egipto pandemijos nusiaubti aviacijos ir turizmo sektoriai buvo neseniai pradėję atsigavimą ir tikėjosi metų pabaigoje sulaukti nemažai turistų.

Omikron šiuo metu kelia didžiausią grėsmę visuomenės sveikatai, anksčiau šią savaitę pareiškė Didžiojo septyneto (G7) šalys. Mokslininkai dar vis neturi duomenų apie omikron atmainos pavojingumą, tačiau pirminiai duomenys rodo, kad ji galimai labiau atspari vakcinoms ir perduodama lengviau nei delta.

Egipte nuo pandemijos pradžios iki šios dienos patvirtinta 373 509 koronaviruso atvejai ir 21 277 žmonių mirtys. Iš pradžių stagnavusi šalies vakcinacijos kampanija pastaraisiais mėnesiais paspartėjo ir dabar bent viena vakcinos doze paskiepyta apie 40 proc. iš daugiau nei 102 mln. egiptiečių. Tačiau tik 14 mln. jų yra pasiskiepiję dviem vakcinos dozėmis.

Daugiau nei 20 mln. gyventojų turinčiame Kaire prastai laikomasi kaukių dėvėjimo taisyklių, kurias sveikatos ekspertai laiko vienomis svarbiausių kovoje su infekcijos plitimu.

Turizmas sudaro apie 10 proc. Egipto BVP.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją