Tai padaryti jiems sutrukdė praeiviai. Vienas migrantų buvo išimtas iš kilpos jau be sąmonės. Abu vyrai nugabenti į ligoninę. Pasak mačiusiųjų, prieš užsinerdami kilpas, pakistaniečiai pranešė aplinkiniams, jog jie priversti žengti šį žingsnį, kadangi niekaip negali nuvykti į Makedoniją.

Graikijoje šiuo metu susikaupė apie 20 tūkstančių migrantų. Jie negali toliau keliauti, kadangi Makedonija pirmadienį uždarė savo pietinę sieną: per ją po kruopštaus patikrinimo praleidžiama ne daugiau kaip 200 žmonių per dieną. Pabėgėliai įkurdinami stadionuose. Jiems atidaryti maisto dalijimo punktai, prie kurių nusidriekia didžiulės eilės.

Šalies premjeras Alexis Tsipras įspėjo, kad Graikija neketina tapti „pabėgėlių sandėliu“, ir jeigu kitos Europos šalys atsisakys juos priimti, tai Atėnai blokuos visus būsimus ES susitarimus.

Graikijos migracijos tarnybų duomenimis, 2015 metais iš Turkijos į Graikijai priklausančias salas Egėjo jūroje iš viso atvyko 800 tūkstančių žmonių. Iš ten jie buvo nugabenti į Atėnus. Iš Graikijos sostinės pabėgėliai patraukė į kitas Europos šalis.

Graikija siekia sumažinti migrantų spūstis šalies pasienyje

Graikijos vyriausybė pranešė ketinanti sumažinti šiaurinės šalies sienos link judančių migrantų srautą, taip bandydama išvengti spūsčių pasienyje. Šalis nori, kad iš Graikijos salų į žemyninę dalį atvyktų mažiau migrantų, todėl juos plukdančių laivų skaičius taip pat sumažės, skelbia BBC.

Ketvirtadienį apie 2 800 žmonių sukėlė sumaištį prie Graikijos sienos su Makedonija, tačiau tik 100 iš jų buvo leista patekti į kitą pusę. Pasienyje esanti Idomeno stovykla jau perpildyta, tačiau šalia jos laukia dar daugiau žmonių.

Savaitgalį Makedonija nusprendė per pasienį su Graikija nebeįsileisti afganistaniečių. Pasipiktinusiems protestuotojams pradėjus reikšti savo nepasitenkinimą, Graikija buvo priversta šimtus afganistaniečių parvežti atgal į Atėnus.

Kiekvieną savaitę į Graikijos salas atvyksta tūkstančiai žmonių. Vien ketvirtadienį į Graikijos Pirėjo salą atvyko apie 2 000 žmonių. Tačiau daugelis atvykėlių negali toliau keliauti į šiaurę, ir Graikijoje įstrigusių žmonių skaičius nepaliaujamai auga.