Aukso spalvos batelių aulai puošti Amerikos vėliavos interpretacija – raudonomis juostomis ir mėlynos spalvos aplikacija su žvaigždutėmis. Tiek ant batelių liežuvio, tiek ant šonų – T raidė. Ant vieno iš batelių nosies matomas paties D. Trumpo juodu markeriu paliktas parašas.

Laimingasis pirkėjas pasirodė pasipuošęs „Nike X Sacai“ sportiniais bateliais, garintais „Dsquared“ džinsais ir tamsiai mėlynos spalvos golfo striuke, kurią įsigijo trečiadienį lankydamasis „Trump International Golf Club“ klube Vakarų Palm Biče. Klube jis atsidūrė po to, kai savo sekėjams socialiniuose tinkluose pasigyrė „Sneaker Con“ įsigijęs batelius. Apie tai sužinojęs D. Trumpas jį pasikvietė pietų, rašo „The New York Times“.

Taigi, R. Sharfas ilgai nedvejojęs šoko į lėktuvą ir kartu su dvidešimtmečiu Majamyje gyvenančiu sūnumi Marcusu Sharfu, kuriam priklauso prabangi laisvalaikio batelių ir gatvės stiliaus aprangos parduotuvė „HYPMiami“, nuskrido tiesiai pas Respublikonų partijos kandidatą į prezidento postą.


Nemažai R. Sharfo sekėjų „YouTube“, „Instagram“ ir „TikTok“ sureagavo gana netikėtai: jie pareiškė nenorintys turėti nieko bendro su žmogumi, palaikančiu D. Trumpą. Interneto bendruomenės pyktį dar pakurstė „The Daily Mail“ pasirodęs straipsnis apie R. Sharfo įsigytus batelius, kuriame jis vadinamas „Rusijos oligarchu“, neabejingu „Trumpo manijai“.

Pats R. Sharfas teigia, kad kritika jam kaip nuo žąsies vanduo: „Esu socialiniuose tinkluose, todėl nekentėjai man jokia naujiena.“ Jis pridūrė užsiimantis maitinimo paslaugų teikimu turtingiems klientams, ir tarp jų daug respublikonų, kuriuos jo ryšys su D. Trumpu netgi pradžiugino. Ir patikslino: jis ne rusas, jis – ukrainietis. Verslininkas sako, kad į Jungtines Valstijas atvyko būdamas trylikos kartu su pamote, vyresniąja seserimi ir tėvu – tai buvo 1988 metais. Po trejų metų Ukraina tapo nepriklausoma valstybe. „Jis kišenėje turėjo keturis dolerius“, – apie tėvą sakė R. Sharfas.

Trumpo sportiniai bateliai

Pirmasis D. Trumpo avalynės modelis, nepaisant beprotiškos kainos, buvo išparduotas greičiau nei per dieną.

Riboto leidimo sportiniai bateliai „Never Surrender High-Tops“, kurių pagaminta viso labo tūkstantis porų, vasario 17 dieną pristatyti „SneakerCon“ renginyje Filadelfijoje, nuo vasario 19 dienos juos buvo galima įsigyti internetu.

Poros kaina siekė 399 dolerius. Tai reiškia, kad batelių ir D. Trumpo entuziastai išleido 399 tūkst. dolerių. Visos poros turi unikalų serijos numerį ir buvo reklamuojamos kaip „kolekcinė vertybė“. „Pirmaisiais oficialiais Donaldo Trumpo laisvalaikio bateliais“ praminti „Never Surrender“ buvo reklamuojami kaip „drąsūs, auksiniai ir kieti – visai kaip prezidentas Trumpas“.

D. Trumpo bateliai pristatyti po to, kai Niujorko teismas nurodė D. Trumpui ir jo bendrovei sumokėti 355 mln. dolerių baudą už tai, kad buvęs prezidentas daug metų melavo apie savo turtą, apgaudinėjo bankus, draudimo bendroves ir kitas institucijas. Dar 83,3 mln. dolerių D. Trumpas už padarytą žalą reputacijai turi sumokėti rašytojai E. Jean Carroll, kuri jį apkaltino seksualiniu priekabiavimu.

Kaip pirmadienį parodė teismo dokumentai, D. Trumpas dabar apskundė 355 mln. JAV dolerių baudą, kurią skyrė Niujorko teismas, nustačius, kad jis manipuliavo savo nekilnojamojo turto verte, siekdamas apgaulės būdu gauti paskolas palankiomis sąlygomis.

D. Trumpas, kuris beveik neabejotinai taps respublikonų kandidatu į prezidentus šį lapkritį, pažadėjo užginčyti teisėjo Arthuro Engorono sprendimą.

Teismo nutartimi jam ir jo sūnums taip pat uždrausta vykdyti verslą Niujorke: D. Trumpui – trejus metus, o jo sūnums – dvejus.

Kartu su iki teismo priskaičiuotomis 9 proc. palūkanomis, D. Trumpas privalo sumokėti 454 156 783,05 JAV dolerio, teigiama Niujorko Aukščiausiajam Teismui pateiktame apeliaciniame skunde, o palūkanos bus skaičiuojamos tol, kol bus sumokėta visa suma.

Pateikta apeliacija reiškia, kad byla ir jos keliama didelė finansinė našta tęsis iki pat prezidento rinkimų kampanijos ir galbūt po lapkričio balsavimo.

D. Trumpas, kuriam keturiose baudžiamosiose bylose taip pat pareikštas 91 kaltinimo punktas, pasinaudojo savo teisinėmis problemomis, kad pakurstytų šalininkus ir pasmerktų savo galimą varžovą, JAV prezidentą Joe Bideną, teigdamas, kad šios bylos yra „tik būdas pakenkti man per rinkimus“.

A. Engoronas vasario 16 dienos sprendime nurodė, kad finansiškai triuškinančios baudos yra pateisinamos dėl Trumpų elgesio.

„Jų visiškas atgailos ir sąžinės graužaties nebuvimas yra beveik patologinis“, – savo griežtoje nutartyje sakė A. Engoronas apie D. Trumpą ir du jo sūnus, kurie taip pat buvo atsakovai šioje byloje.

„Prezidentas Donaldas J. Trumpas, Donaldas Trumpas jaunesnysis, Ericas Trumpas, Allenas Weisselbergas... teikia apeliaciją Apeliaciniam skyriui“, – rašoma pateiktame skunde.

Būtent būdamas nekilnojamojo turto plėtotoju ir verslininku Niujorke D. Trumpas susikūrė savo viešą įvaizdį, kuriuo pasinaudojo kaip tramplinu į pramogų industriją ir galiausiai į prezidento postą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)