„Dauguma Rusijos gyventojų (77 proc.) bijo užsikrėsti koronavirusu. Iš jų 55 proc. pareiškė daugiau ar mažiau bijantys, 22 proc. – labai bijantys, - sakoma pranešime. – Kas dešimtas respondentas teigė esąs įsitikinęs, kad nei jam, nei jo artimiesiems nieko nenutiks (10 proc.)“.

Apie tai nėra susimąstę 12 proc. apklaustųjų. Tarp Maskvos ir Sankt Peterburgo gyventojų nerimaujantieji sudaro atitinkamai 82 proc. ir 79 proc.

Kas penktas respondentas užsikrėtimo tikimybę laiko didele (17 proc.). 28 proc. mano, kad tikimybė užsikrėsti yra nedidelė. Pusė respondentų negalėjo atsakyti į šį klausimą arba įvertinti situacijos (55 proc.).

86 proc. rusų pareiškė esą pakankamai informuoti apie koronaviruso epidemiją pasaulyje, taip pat apie užsikrėtimo būdus ir profilaktikos metodus. Bet 11-kai procentų jų pateiktos informacijos nepakanka.
Apklausa buvo surengta šių metų balandžio 16 d. Joje dalyvavo 1,6 tūkst. Rusijos gyventojų nuo 18 metų.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugumą pasaulio šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtė daugiau kaip 2,3 milijono žmonių, per 160 tūkstančių infekuotųjų mirė.