Kaip praneša unian.net, dokumento tekstas įkeltas Rados interneto svetainėje.

„Pirmą kartą po Antrojo pasaulinio karo visuotinai pripažintas Europos sienas ciniškai „perpaišo“ šalis, kuri daugiašalėmis ir dvišalėmis derybomis garantavo Ukrainos teritorinį vientisumą, neliečiamybę ir jos sienų pastovumą. Vienintelis neslepiamas Rusijos Federacijos motyvas, vykdant šį tarptautinį nusikaltimą, yra garsi doktrina „rusų pasaulio plėtra“, – rašoma dokumente.

Deklaracijos projekte taip pat rašoma, kad „Ukrainos žmonės niekada nepripažins aneksija neatskiriamos savo teritorijos dalies – Krymo Autonominės Respublikos, užgrobtos Rusijos, grubiai pažeidžiant pamatines tarptautinės teisės normas ir visuotinai pripažįstamus valstybių egzistavimo principus“.

Ukrainos Aukščiausioji Rada kreipiasi į visus tarptautinės visuomenės narius, primygtinai prašydama susilaikyti nuo tarptautinio vadinamosios „Krymo Respublikos“ ir Krymo aneksijos bei Sevastopolio Rusijos sudėtyje naujų subjektų Federacijoje statusu pripažinimo.

„Liaudies vardu Ukrainos Aukščiausioji Rada pareiškia, kad Krymas buvo, yra ir bus Ukrainos sudėtyje. Ukrainos žmonės niekada, jokiomis sąlygomis nenutrauks kovos už Krymo išlaisvinimą iš okupantų, kad ir kokia sunki ir ilga ji būtų“, – rašoma dokumente.