„Misteris agurkas“ seka Pakso pėdomis

2004 metai – artėja Seimo rinkimai, o po prezidento Rolando Pakso apkaltos Lietuvos politika blaškosi. Tuo metu įtakingasis „The Economist“ rašė: „R. Paksas yra populistas, kuris laimėjo kaimo rinkėjų – Lietuvoje vadinamų runkeliais – ištikimybę pažadais priešintis elitui miestuose ir vagims vyriausybėje. Dėl jo pašalinimo supykę runkeliai ieško naujų kovotojų“.

Anot leidinio, lietuviai per pirmuosius rinkimus į Europos parlamentą atmetė nusistovėjusias partijas ir susibūrė apie naują populistinį lokomotyvą – Darbo partiją. „Jai vadovauja iš Rusijos kilęs politiku virtęs verslininkas Viktoras Uspaskichas, žinomas kaip „misteris Agurkas“ (pagal jo įmonės gaminamą produkciją)“, – tada rašė leidinys.

2004 metų spalio 10 dieną V. Uspaskichas tikrai turėjo kuo džiaugtis: Seimo rinkimuose už jo vadovaujamą Darbo partiją balsavo kas trečias rinkėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)