Rusijos kariniai lėktuvai beveik kasdien skraido iš žemyninės Rusijos į oro bazes Kaliningrado srityje. Šiame prie Baltijos jūros esančiame Rusijos eksklave, įsiterpusiame tarp Lenkijos ir Lietuvos, gyvena apie 1 mln. rusų ir rusakalbių.

Kaliningrado sritis užima 15100 kv. km.

Keli kariniai lėktuvai, įskaitant naikintuvus „Su-27 Flanker“, kurie neseniai buvo pavojingai priartėję prie JAV ir NATO lėktuvų virš Baltijos jūros, šiuo metu skrenda iš Černiachovsko karinio jūrų laivyno oro bazės, esančios centrinėje Kaliningrado srities dalyje.

Rusijos karo lėktuvai dažniausiai dislokuojami Čkalovske – didžiausioje Kaliningrado karinių oro pajėgų bazėje, esančioje už 9 km į šiaurės vakarus nuo Kaliningrado. Bazė gali priimti bombonešius ir gaudančiuosius naikintuvus, tačiau šiuo metu ji yra atnaujinama, ir visas srautas nukreipiamas į Černiachovską, kuriame greitąjį reagavimą užtikrina „Su-27 Flanker“ naikintuvai.

Kitaip nei NATO lėktuvai, kurie į oro policijos misijas visada skrenda poromis, rusų lėktuvai kyla po vieną.

Vaizdo medžiaga filmuota Rusijos gynybos ministerijos televizijos kanalui „Zvezda“. Pilotai pasakoja, kad jie saugo vakarines šalies sienas ir kasdien treniruojasi vykdyti ginkluotą kovą ore.

„Nuolatinėje karinėje parengtyje yra pakankamai karo lėktuvų ir patyrusių pilotų, kad galėtų apsaugoti nuo bet kokių įsibrovėlių,“ - Rusijos ministerijos parengtoje medžiagoje teigia pilotai.

Nors interviu su pilotais neatskleidžia nieko ypatingo, filmuota medžiaga įdomi tuo, kad parodo operacijas Kaliningrade – as nedažnai galima pamatyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (397)