Vilnietė feisbuko paskyroje rašė, kad autobusiukas buvo sausakimšas. „Žmonės buvo be kaukių, aktyviai bendravo. Nė ženklo karantino“, – rašė ji.

Taip pat nurodė, kad tokia situacija būna rytais, kai greičiausiai žmonės važiuoja į darbą, o reisų skaičių tuo metu sumažino, todėl srautai per visą dieną pasiskirsto netolygiai.

Ji taip pat pakomentavo sureagavusiems į jos feisbuko įrašą, kad kai autobusiuke kažkas krenkščia visai šalia ir žmonės trinasi vienas į kitą, – tikrai kraupu.

Už karantino nesilaikymą – baudos

Lietuvoje daugėja nubaustų žmonių už karantino pažeidimus. Vakar „Delfi“ paviešino dvi istorijas, nutikusias Rusnėje ir Kaune.

Pirmuoju atveju Domantas Kairys pasidalijo savo feisbuko paskyroje, kad teko nuryti karčią piliulę už tai, jog lauke žaidė tenisą. Policija skyrė nemažą baudą už karantino taisyklių pažeidimą ne tik jam ir draugui, bet ir vyrui, kuris laukė eilėje prisijungti, ir prisėdusiam žiūrovui.

„Vakar su draugu ėjome pažaisti lauko teniso, mums žaidžiant prisijungė dar vienas vyras. Netrukus prisistatė policija ir be jokių įspėjimų kirto per kišenę. Argumentai, kad laikėmės atstumo ir siekėm palaikyti gerą fizinę savijautą, nepadėjo. Bauda kiekvienam – nuo 500 iki 1500 Eur. Jeigu sumoki per 10 dienų, bauda – 250 Eur. Baudą gavo ir žiūrovas, atėjęs pasilabinti.

Taigi noriu perspėti visus sportininkus, tenisininkus, futbolininkus, krepšininkus, kad baudžia be jokių pasiteisinimų ir įspėjimų, į sąžinę neprisibelsi, jeigu noriu, sakė, galiu skambinti Skverneliui. Užskambinusiems kaimynams linkėjimai, galit pasidžiaugti savimi, dabar – jūsų laikas. Saugokite ne tik sveikatą, bet ir piniginę. Vakarykštė teniso partija atsiėjo 1000 Eur. Tenisas – tikrai aristokratų sportas“, – pasakojo jis apie Rusnėje nutikusį įvykį.

Kaune, prie Kauno pilies, susitikusiems trims draugams taip pat teko atverti pinigines. Pareigūnai jiems irgi skyrė baudą už karantino režimo nesilaikymą viešojoje erdvėje.

„Facebook“ grupėje baudos kvito nuotrauka pasidalijęs Martynas rašė, jog vos už 10 minučių pokalbį visiems trims draugams teks pakloti po 250 eurų. „10 min. sustojimas trise prie Kauno pilies. Kaina – 250 Eur x 3 į VMI sąskaitą. Būkit budrūs“, – rašė Martynas.

„Delfi“ primena, kad Lietuvoje įsigaliojo griežtesnė atsakomybė už karantino ir saviizoliacijos pažeidimus. Įsigalioję Administracinių nusižengimų kodekso pakeitimai policijos pareigūnams leis nedelsiant traukti atsakomybėn karantino nesilaikančius asmenis ir skirti jiems nuobaudų.

Nuo šiol už karantino taisyklių pažeidimus fiziniams asmenims grės bauda nuo 500 iki 1500 Eur, o juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1500 iki 6000 Eur.

Primename atvirose viešosiose vietose lankytis ne didesnėmis nei 2 asmenų grupelėmis (išskyrus šeimos narius), laikytis saugaus 2 metrų atstumo, bendrauti trumpiau nei 15 minučių, vengti tiesioginio fizinio kontakto, veikiančiose prekybos ir paslaugų vietose lankytis po vieną šeimos narį, rūpintis asmenine higiena. Privaloma viešosiose vietose dėvėti apsaugines kaukes.

Prašoma žmonių likti namuose, laikytis rekomendacijų ir nurodymų.

„Delfi“ skaitytojai, laukiame jūsų istorijų ir pranešimų apie panašias situacijas: galbūt jus arba jūsų artimuosius ar pažįstamus irgi taip nubaudė?

Pasidalykite savo istorija su „Delfi“ redakcija, už ką ir kodėl taip atsitiko. Lauksime jūsų pranešimų el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Bauda už karantiną“.