„Šiandien Seime garsiausiai save „vertybių gynėjais“ vadinantys nusimetė kaukes. Kai valstybę krečia vienas šlykščiausių skandalų, atrodytų, visi turėtų susivienyti ir rasti atsakymus į esminius klausimus. Kad valdantieji bando dangstytis, veidmainiauti ir ginti savus bet kokiomis priemonėmis, – kaip ir įprasta. Kad jiems nėra jokių moralės ribų, – kaip ir visuotinai aišku.

Deja, šiandien jiems į pagalbą atskubėjo didieji „tradicinių vertybių“ gynėjai valstiečiai, vairuojami iš Seimo pasitraukusio Ramūno Karbauskio. Nenoras išsiaiškinti ikiteisminio tyrimo nutekinimą įtariamajam ar jo aplinkai bei galimybės ir laiko suteikimas panaikinti visus pėdsakus yra elementariai amoralu. Negana to, blokuojami įstatymų pakeitimai, reikalingi stiprinant kompleksinę pagalbą nukentėjusiems asmenims ir jų šeimos nariams“, – rašė S. Skvernelis.

Konstatuodamas, kad toks elgesys yra „tiesiog gėdingas“.

Seimo narys S. Skvernelis priminė ir kitus LVŽS pirmininko R. Karbauskio poelgius.

„Kažkada Lietuva tai jau matė – 2010-aisiais Karbauskis išgelbėjo Kubiliaus vyriausybę už milijonus tiesioginių išmokų žemės ūkio verslams (kuo tai buvo naudinga jam pačiam? Išvadas visi pasidarysime patys.)

Natūraliai kyla klausimas – kokius slaptus susitarimus šįkart pasirašė Karbauskis? Ar pamatysime vieno Akoncerno vėjo jėgainių parkams išduodamus leidimus pagreitinta Kreivio tvarka? O gal Vyriausybė ras naujų mechanizmų paremti ramūniškąją žaliąją revoliuciją jo versluose? Juk ir vieni, ir kiti – tokie vertybiški...“ – ironizavo jis.

Opozicinės demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis S. Skvernelis teigė, jog LVŽS frakcijos persigalvojimas dėl Seimo neeilinės sesijos sušaukimo – R. Karbauskio ėjimas.

„Žinau viena – toks Lietuvos valstiečių ir žaliųjų naktinis persigalvojimas eiti koja kojon su konservatoriais ir Seimo pirmininkės nutylėjimų dangstymu galėjo įvykti tik vieno žmogaus galvoje, tas žmogus yra Ramūnas Karbauskis. Tai nėra opozicijos išdavystė, tai – visuomenės ir tiesos paieškų išdavystė“, – feisbuke rašė S. Skvernelis.

Delfi primena, kad iš Seimo pasitraukusiam konservatoriui K. Bartoševičiui pareikšti įtarimai dėl seksualinio prievartavimo ir nepilnamečio asmens tvirkinimo. Kaip skelbė prokuratūra, turimi ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia įtarti, kad nusikalstamos veikos buvo įvykdytos, kai įtariamasis buvo Seimo narys. Šiuo metu nukentėjusiais pripažinti 4 asmenys, tuo metu jie buvo mažamečiai arba nepilnamečiai.

Nuomonė pasikeitė

Ketvirtadienį neeilinę sesiją šaukti ragino Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcija Seime.

Bet dar ketvirtadienį Delfi visų opozicinių frakcijų atstovai patvirtino palaikantys idėją sušaukti neeilinę Seimo sesiją.

„Tikrai matome poreikį sužinoti informaciją, išgirsti atsakymus į klausimus, nes dabar jie tarsi kybo ore arba yra kaip kamuolys numetamas kitoms institucijoms. (...) Toks jausmas, kad Seimo pirmininkė kaip pašto perskirstytojas tas žinias nusiunčia į vieną ar kitą pusę“, – sakė LVŽS frakcijos seniūnė Aušrinė Norkienė.

Tačiau penktadienio rytą jos nuomonė pasikeitė.

„Susiklosčiusi situacija dėl Seimo nario įtarimų pedofilija yra labai rimta, susijusi su ikiteisminio tyrimo medžiaga, kuri šiuo metu neskelbiama. Nenorime, kad galimos pedofilijos tyrimas virstų tik politikavimu prieš rinkimus. Šiuo metu labiausiai reikėtų nepakenkti tyrimui ir kiek įmanoma padėti teisėsaugai išaiškinti visas aplinkybes“, – pranešime žiniasklaidai sako LVŽS seniūnė A. Norkienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)