„Tai pasekmė to, kad valdantieji: tiek Vyriausybė, tiek Seimas, nesugebėjo padaryti aktyvios, normalios, pozityvios, proaktyvios skiepų arba vakcinacijos programos. Mes jos nematėme“, – žurnalistams Seime antradienį teigė S. Skvernelis.

„Dabar, kai skaičiai drastiškai auga šalyje, nors turime tikrai didžiulį skaičių pasiskiepijusių žmonių ir persirgusių, bet skaičiai tokie, kokių ir pernai nebuvo. Kadangi tas meduolis nesuveikė arba jo tiesiog nebuvo, tai dabar botagą paėmė į rankas“, – taip pat akcentavo jis.

Vis tik opozicijos lyderio teigimu, nepasiskiepijusiems asmenims turėtų būti sudaryta alternatyva testuotis.

„Negalima palikti be alternatyvos. Skiepai arba testavimas. O testavimas, aišku, savo lėšomis, jeigu tu nori pramogauti arba kažkur dalyvauti. Darbe turbūt logiška, kad darbdavys užmokėtų už testo rezultatus, nes darbdavys yra socialiai atsakingas už savo darbuotojų ir švietimą, ir edukaciją, ir motyvavimą“, – sakė politikas.

S. Skvernelis taip pat teigia, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos siūlymas nuo COVID-19 nepasiskiepijusiems, tačiau koronavirusine infekcija užsikrėtusiems asmenims nemokėti ligos išmokų, prieštarauja logikai.

„Manau, kad prieštarauja logikai ir įstatymui. Vis tiek tie žmonės visi moka mokesčius, privalomą sveikatos draudimą ir tą pagalbą turi gauti“, – akcentavo opozicijos lyderis.

Antradienį prie Seimo prasidėjo protestas prieš Vyriausybės ribojimus COVID-19 imuniteto neturintiems gyventojams. Į protestą susirinkę maždaug 1 tūkst. asmenų ragina Seimą „eiti lauk“.

Antradienį į neeilinę Seimo sesiją besirenkančius parlamentarus protestuotojai pasitiko stilizuotomis kartuvėmis su užrašu „Vieta Lietuvos išdavikams“, renginio dalyviai atsigabeno ir imitacinę spygliuotą vielą, apkabinėtą Dovydo žvaigždėmis. Kai kurie renginio dalyviai Dovydo žvaigždes buvo užsikabinę ir ant savo drabužių. Protestuotojai į save dėmesį bandė pritraukti sirenomis bei šūksniais „Seimą lauk“, „Gėda“.

Protestuotojai rankose laikė Lietuvos vėliavas bei plakatus su užrašais: „Riboti ne žmonių teises ir laisves, o valdžios antikonstitucinius sprendimus“, „Susigrąžinkime savo valstybę“, „Šimonytės Vyriausybę lauk“, „Neskiepytų getui ne“.

Renginio metu dalyviai taip pat noriai pasirašė rezoliuciją, kurią ketinama įteikti prezidentui Gitanui Nausėdai.

Palaikyti protestuotojų atvyko ir Seimo nariai Mindaugas Puidokas, Dainius Kepenis, Valius Ąžuolas.