Anot sinoptikės, penktadienis bus šaltas.

„Penktadienio dieną iš Vakarų Europos link Lietuvos artės žemo slėgio sūkurys su šiltuoju atmosferos frontu. Diena bus debesuota, kai kur su nedideliais pragiedruliais.

Vietomis, daugiausiai pietiniuose rajonuose sulauksime kritulių. Daugiausiai – nedidelio lietaus ir dulksnos. Pūs smarkokas šiaurės rytų, rytų krypties vėjas. Jis bus žvarbus. Vakariniuose rajonuose gūsiai kai kur sieks 15–18 m/s.

Diena bus šalta – temperatūra kils tik tarp 2–6 laipsnių šilumos“, – sakė sinoptikė S. Dalinkevičiūtė.

O šeštadienį minėtas ciklonas su šiltuoju atmosferos frontu keliaus per Lietuvą – nors bus lietinga, tačiau bus šilčiau.

„Visoje šalyje numatomi krituliai, dienos metu kai kur smarkūs, daugiausiai vyraus lietaus pavidalu. Vėjas išliks neramus – šiaurės rytų, rytų krypties 9–14 m/s stiprumo, daug kur gūsiai sieks 15–20 m/s, o kai kur gali pasiekti ir 23 m/s.

Bet bus šilčiau, kadangi bus daug debesų. Naktį oro temperatūra svyruos tarp 0–5 laipsnių šilumos, dieną šils iki 4–9 laipsnių“, – Delfi sakė sinoptikė S. Dalinkevičiūtė.

Panašūs orai vyraus ir sekmadienį, gali ir kiek sušilti.

„Daug kur protarpiais palis, vėjas nakties metu išliks neramus šiaurės rytų, rytų krypties. Dar kai kur gūsiai sieks 15–17 m/s.

Dienos metu vėjas ims rimti ir taps besikeičiančios krypties. Temperatūra nakties metu pažemės iki 3–8 laipsnių šilumos, o dieną džiugins 8–13 laipsnių šiluma“, – kalbėjo pašnekovė.

Dabartiniai duomenys rodo, kad naujosios savaitės pradžia taip pat bus drėgna, su krituliais, o temperatūra panaši į sekmadienio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)