Penktadienį gali laukti visas pluoštas pavojingų reiškinių.

„Penktadienį per Lietuvą slinks šaltasis atmosferos frontas, kuris atneš gausesnių kritulių. Rytinėje šalies dalyje daugiausiai sniego, o vakarinėje – šlapdribos ir lietaus.

Vietomis bus plikledis, silpna lijundra. O dėl stiprių vakarinių krypčių vėjų vietomis gali pustyti, esant smarkesniam snygiui, kai kur tikėtinas matomumo sumažėjimas dėl pūgos“, – kalbėjo sinoptikė.

Pasak jos, aukščiausia temperatūra penktadienio dieną bus nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos. O Rytų Lietuvoje – kiek šalčiau, apie 4–6 laipsnius šalčio.

„Naktį iš penktadienio į šeštadienį daugelyje rajonų krituliai, vyraus nedidelis sniegas. Daug kur formuosis plikledis, dieną vietomis pustys, galima lijundra.

Vėjas naktį – šiaurės vakarų, dieną – pietryčių, rytų 9–14 m/s greičiu. Kai kur su stipresniais gūsiais.

Oro temperatūra šeštadienio naktį bus 6–11, šiaurės rytų Lietuvoje iki 12–17 laipsnių šalčio. O dieną temperatūra pakils iki 3–5 laipsnių šalčio“, – apie šeštadienio orus sakė sinoptikė E. Klyukina.

Sekmadienį, pasak jos, daug kur numatomi krituliai, vyraus sniegas.

„Vietomis nesitrauks plikledis, galimi pustymai, lijundra“, – pranešė sinoptikė.

Pašnekovė teigė, jog vėjai bus stiprūs ir sekmadienį, o oro temperatūra nakties bei dienos metu laikysis panaši į šeštadienio parą.

O ateinančios savaitės pradžioje didesnių orų pokyčių nesulauksime.

„Daug kur turėtų pasnigti, vėjas daugelyje rajonų bus stiprus, spaus švelnus žiemos šaltukas“, – Delfi sakė sinoptikė E. Klyukina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)