Luhansko kryptis

Agresorius tęsia smūgius Ckarkive, siekdamas šiame mieste visiškai sugriauti apgadintą energetinę infrastruktūrą. Taip pat buvo pataikyta į televizijos bokštą.

Kupjanskas. Kontaktinėje linijoje tęsiasi štilis. Duomenų apie pergrupuojamas ar į kitus sektorius perdislokuojamas rusų pajėgas viešuose šaltiniuose aptikti nepavyko, tad vis dar galima tikėtis aktyvių agresoriaus puolimo veiksmų Kupjansko link.

Anksčiau buvo pasirodžiusi informacija, kad galimai dalis pajėgų yra permetama į Belgorodą, Kursko sritis, link pasienio su Ukrainos Sumų ir Charkivo sritimis. Taigi, šis variantas taip pat neatmestinas.

Lymanas. Susidūrimai kontaktinėje linijoje suaktyvėjo. Rusai bando prasimušti iki Žerebeco upės Ternų – Jampolivkos – Torskės ruože. Ukrainiečiams pavyko atremti atakas, tačiau situacija įtempta.

Syverskas. Ukrainos gynėjai toliau išlaiko pozicijas, okupantams nepavyksta pasistūmėti Bilohorivkos, Veselės ir Rozdolivkos ruožuose.

Neatmestina, kad suaktyvėjimas Lymano sektoriuje yra viena iš rusų negebėjimo pasistūmėti Syversko link priežasčių. Tikėtina, taip rusai tikisi sukurti įtampos židinį Lymano sektoriuje, kad ukrainiečiai nuo Syversko sektoriaus permestų bent dalį pajėgų ir resursų šiauriau.

Tokie Ukrainos gynėjų veiksmai atrištų agresoriui rankas Bilohorivkos, Veselės ir Rozdolivkos ruožuose.

Donecko kryptis

Časiv Jaras. Rusai jau bene ketvirtą kartą skelbiasi „jau tikrai tikrai tikrai“ užėmę Bohdanivką. Tiesa ta, kad ukrainiečiams pergrupavus savo pajėgas (į mūšį įvesta 41-oji mechanizuota brigada), agresoriaus operacijos ant žemės akivaizdžiai ėmė strigti.

Rusai iniciatyvą išlaiko tik dėl persvaros danguje – rusų šturmo aviacija ir KAB toliau yra sunkiai įkandamas riešutėlis.

Pokrovskas – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Ukrainiečiams nepavyksta išmušti okupantų iš Očeretynėa ir Novokalynovės prieigų.

Tiesa, ir rusams toliau pajudėti nepavyksta. 2-osios armijos 30-os ir 132-os brigadų puolimo tempas yra nukritęs. Dėl to siekdami išvystyti sėkmę, rusai į mūšį įvedinėja 35-osios ir 74-osios brigadų vienetus. Jos abi priklauso rezerve stovinčiai 41-ajai armijai. Jei ukrainiečiams be didelių teritorinių praradimų pavyktų sudeginti ir šį rusų rezervą, atsirastų galimybė stabilizuoti situaciją.

Karas Ukrainoje - 1

Rusai toliau bando stumtis link Umanskės. Tačiau įdomu, kad čia kontaktinėje linijoje pagrindinėje puolimo ašyje ėmė veikti 1-ojo armijos korpuso (buvęs DNR „separų“ junginys) 1-oji atskiroji motošaulių brigada.

Iki tol „didvyriškai“ degančiomis šarvuotos technikos kolonomis bandę iki Umanskės prasimušti 90-osios gvardijos tankų divizijos vienetai greičiausiai išvesti į rezervą. Tai taip pat geras ženklas.

Centras. Tęsiasi susidūrimai Netailovės – Nevelskės ruože, didelių pakitimų čia nėra.

Pietinis flangas. Per savaitgalį agresoriui pavyko pasigerinti savo padėtį Heorhijivkos – Pobedos ruože bei išstumti Ukrainos vienetus iš Novomychailivkos.

Maža to, rusams pavyko pasistūmėti šiek tiek piečiau gyvenvietės, t. y., link kelio Vuhledaras – Konstiantinivka. Iki jo liko apie 4 km. Tikėtina, agresorius gali čia siekti kuo skubiau išnaudoti pranašumą (pvz. įvedant naujus vienetus), bandydamas kirsti šį kelią.

Zaporižios kryptis

Orichivas. Agresorius skelbia, jog ukrainiečių kontratakos vis dažnėja, jų dronų ir artilerijos ugnies intensyvumas išlieka didelis. Tikėtina, tai indikuoja, kad čia okupantų puolimo potencialas yra išsekęs.

Velyka Novosylka. Rusai atakuoja Staromajorskės – Urožainės ruože, bet Ukrainos gynėjai jiems neleidžia pasistūmėti palei Mokryj Jalio upęę į šiaurę.

Pietų kryptis

Pasirodė vertinimų, kad savaitgalio smūgio Kryme metu, kuomet sėkmingai atakuotas techninės pagalbos laivas Komuna, iš tikrųjų buvo taikytasi į šalia jo stovėjusį desantinį laivą „Jamal“.

Net jei ir ukrainiečiai suklydo keliasdešimt metrų (laivai stovėjo visi šalia), tai tik dar kartą demonstruoja, kokia skylėta agresoriaus oro gynyba.

Kairiajame Dniepro upės krante ukrainiečiai išlaiko placdarmus prie Krynkų ir Antonovo tilto.