Tą Prezidentūros atstovė antradienį patvirtino „Žinių radijui“.

„Jei situacija bus bloga, visa ambasada bus evakuota“, – sakė A. Skaisgirytė, omenyje turėdama būtent karinių Rusijos veiksmų Ukrainos teritorijoje pradžią.

Lietuvos ambasada Kijeve jau perkėlė dalį darbuotojų atgal į Lietuvą, apie tai portalui 15min.lt pirmadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija. Iš viso į Lietuvą grįžo apie trečdalį viso personalo ir visų darbuotojų šeimos.

Anot A. Skaisgirytės, apie galimą visišką ambasados iškėlimą iš Kijevo su ministerija diskutuota savaitgalį. Jos teigimu, Lietuvos diplomatai Ukrainoje kol kas gali vykdyti savo funkcijas.

„Ambasada, dalis jos yra perkelta, dalis dar dirba Kijeve. Manytume, kad diplomatai, kaip ir kariškiai, gali vykdyti savo būtinąsias funkcijas, kurias dar galima užtikrinti kurį laiką“, – kalbėjo A. Skaisgirytė.

Kartu ji atkreipė dėmesį, kad šiuo metu Ukrainoje viešintys Lietuvos piliečiai turėtų išvykti iš šalies, o norintys ten keliauti dėl nebūtinų priežasčių nuo kelionės susilaikytų.

„Rekomendacija piliečiams, kurie yra atvažiavę trumpalaikiais tikslais, – saugiau būtų, jei jie išvyktų iš Ukrainos, o kiekvienas besiruošiantis ten vykti gerai pagalvotų, ar pats laikas ten važiuoti“, – teigė A. Skaisgirytė.

„Suirutės atveju būtų sudėtinga evakuoti“, – pažymėjo prezidento Gitano Nausėdos patarėja.

ELTA primena, kad, Rusijai prie Ukrainos sienų sutelkus daugiatūkstantines ginkluotąsias pajėgas, nerimaujama, jog Europoje gali kilti didelis karinis konfliktas. Penktadienį JAV prezidentas Joe Bidenas per vaizdo konferenciją su sąjungininkais pareiškė, jog žvalgybos duomenys rodo, kad Rusija gali užpulti Ukrainą vasario 16 d.

Savo ruožtu Užsienio reikalų ministerija sekmadienį dėl galimų susisiekimo oro keliu trikdžių primygtinai paragino Lietuvos piliečius nevykti į Ukrainą, o šiuo metu Ukrainoje esančius Lietuvos piliečius – nedelsiant išvykti iš šalies.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją