Sprendimas kreiptis į Teisėjų tarybą buvo priimtas Generalinei prokuratūrai informavus, kad teisėjas V. Karšulis buvo sustabdytas neblaivus vairavęs automobilį, pranešė Prezidentūra.

Šalies vadovas taip pat sustabdė teisėjo V. Karšulio įgaliojimus, kol bus priimtas sprendimas dėl jo atleidimo iš pareigų.

Šalies vadovas pabrėžia, kad teisėjai privalo saugoti savo profesijos garbę ir prestižą, o visos valdžios turi dėti pastangas teismų sistemai stiprinti, nes nuo to priklauso žmonių pasitikėjimas teisingumu valstybėje.

Savo ruožtu Policijos departamentas pranešė, kad antradienį, apie 16.33 val., Vilniuje, Šeškinės gatvėje, neblaivaus vairuotojo vairuojamas automobilis „Mitsubishi Cleartec“ sukėlė eismo įvykį, kuriame dalyvavo keturi automobiliai. Nustatyta, kad automobilį „Mitsubishi Cleartec“ vairavo neblaivus (1,71 prom.) Vilniaus regiono teisėjas, gimęs 1958 metais.

Kadangi teisėjo neblaivumas viršijo 1,5 promilės, dėl vairavimo išgėrus pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vilniaus regiono apylinkės teismo vadovė Jolanta Bagdonienė teigė, kad teisėjas V. Karšulis jai teisinosi, jog alkoholinius gėrimus vartojo po darbo, nors jis oficialiai baigiasi 17 val. Be to, kaip rodo teismų sistemos duomenys, teisėjas 15 val. turėjo skelbti nuosprendį vienoje baudžiamojoje byloje.

Kaip pranešė Prazidentūra, tai jau penktas atvejis per pastaruosius trejus metus, kai teisėjui keliamas atsakomybės klausimas dėl vairavimo neblaiviam.

Prezidentas G. Nausėda pabrėžia, kad ši situacija netoleruotina, nes tokie atvejai toliau menkina visos bendruomenės narių reputaciją ir kelia susirūpinimą teismų sistemos ateitimi. Jie liudija, kad teismų sistemoje taikomos vidinės priemonės nėra pakankamos.

„Šalies vadovas pabrėžia, kad teisėjai privalo saugoti savo profesijos garbę ir prestižą, o visos valdžios turi dėti pastangas teismų sistemai stiprinti, nes nuo to priklauso žmonių pasitikėjimas teisingumu valstybėje“, – pabrėžiama pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)