„Savotiška čia tokia krizė – karštligiški dalykai. Turėjo racionalų pagrindą – kad turi keistis mūsų galvojimas, reikia perkrauti galvas – ne sistemą. Kas iš sistemos perkrovimo? Jeigu žmonės tie patys? Arba tų nerinks, o išrinks dar blogesnius?

Reikia šitą sistemą (galvoje, aut. p.) perkrauti. O šita sistema yra ne viena, yra bendruomenė, didelė žmonių bendruomenė. Ji turi savo atstovus, savo Seimą, visai neblogą Seimą. Ir Seimas nutarė, kad jis turi dirbti. O ne atmesti suteiktą mandatą“, – laidoje „Iš esmės“ kalbėjo profesorius V. Landsbergis.

Paklaustas, ar jo balsas yra girdimas ir TS–LKD partijoje, V. Landsbergis ironizavo, kad jam į partijos posėdžius ateiti dar nėra uždrausta.

„Aš esu prezidiumo narys – neatsisakau tos galimybės“, – tikino jis.

Profesorius V. Landsbergis teigė, jog šią situaciją apibūdinti kaip „Landsbergis prieš Landsbergį“ yra neteisinga.

„Yra skirtingi požiūriai, tai visai nepriklauso nuo pavardės“, – kalbėjo V. Landsbergis.

Laidoje „Iš esmės“ jis taip pat teigė, jog dėl TS–LKD partijos reikalų į jį besikreipiančius žmones jis nukreipia į kitą asmenį.

„Dabar kai klausia manęs apie partijos politiką – aš jau pasakiau šiandien – kreipkitės į Joną Survilą. (…) Todėl, kad jis yra įtakos žmogus“, – kalbėjo profesorius.

Paklaustas, ar dabartinis užsienio reikalų viceministras J. Survila yra „pilkasis kardinolas“, profesorius V. Landsbergis teigė, jog galima ir taip sakyti.

„Arba yra du kardinolai? Ką aš žinau. Man kartais atrodo, kad du. Bet palikime šią temą, jau daug pasakiau – vėl susilauksiu tam tikro pykčio“, – sakė laidos „Iš esmės“ pašnekovas V. Landsbergis.

Kalbėdamas apie šios krizinės situacijos pasekmes, V. Landsbergis konkrečiai įvardijo vieną norimą.

„Pasekmės dar paaiškės. Aš norėčiau, kad tarp pasekmių būtų apsigalvojimas. (…) Aš siūliau nedaryti šiandien to balsavimo. Bet vis dėl to pasirodė, kad yra baigta šiandien, bet baigta kitaip, teisingiau baigta. Reikia dirbti darbus“, – Delfi laidoje „Iš esmės“ tikino profesorius V. Landsbergis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)