„Taip, aš esu šalininkė, kad savo kalbą reikia puoselėti, gerbti, saugoti, nes tai yra labai sena kalba, mūsų tautinio išlikimo didžioji dalis, nes visada istorijos vingiuose lietuvių tauta sugebėjo išsaugoti savo kalbą net ir pačiu sunkiausiu draudimo metu. Tai mes turime rūpintis savo kalba, puoselėti, tačiau, ar visiems tiems pasiūlymams aš pritariu? Tikrai ne“, - interviu „Žinių radijui“ trečiadienio rytą sakė politikė.

Pasak jos, turėtų būti atsižvelgta į šių dienų realijas ir bendrovių pavadinimai, firminiai ženklai daugeliu atveju yra perkami, tai kompanijų nuosavybė.

Loreta Graužinienė ir Vytautas Gapšys
„Ar mes dar apačioje reikalausime išversti tą pavadinimą? (...) Nereikia taip nueiti į kraštutinumus ir manau, kad šitie dalykai turėtų būti išimti iš įstatymų. Mes turime pažiūrėti šiuolaikiškomis sąlygomis, kaip visa tai atrodo. Negalime grįžti šimtmetį atgal, bet, kad kalbą reikia saugoti, puoselėti, tikrai sutinku“, - neabejojo Seimo Pirmininkė.

Politikė vylėsi, kad Seime dėl šio klausimo bus daug pasiūlymų ir jis bus išgrynintas.

Viešojoje erdvėje daug dėmesio pastarosiomis dienomis sulaukė Valstybinės kalbos konstitucinio įstatymo projektas, kuriuo siūloma valstybinės lietuvių kalbos statusą įtvirtinti konstituciniu įstatymu, praėjusią savaitę pateiktas Seimo plenariniame posėdyje. Seimas pritarė jo svarstymui.

Kritikos strėles nukreiptos į viešuosius užrašus, papildomą informaciją prie prekės ženklų, kurie turi būti lietuvių kalba.