„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis yra sakęs, kad būtent nuo E. Jovaišos nuomonės iš emės ir priklausys tai, kokia šiuo klausimu bus „valstiečių“ frakcijos pozicija.

Kovo pabaigoje LVŽS pasitraukė iš Seimo valdybos sudarytos darbo grupės, diskutuojančios dėl rinkimų sistemų pertvarkos.

ELTA primena, kad ministrė pirmininkė I. Šimonytė kovo pradžioje inicijavo pirmąjį susitikimą su politinių partijų frakcijų Seime paskirtais atstovais, kuriame buvo aptarta nacionalinio susitarimo dėl švietimo rašymo eiga. Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė yra sakiusi, kad šį susitarimą tikimasi patvirtinti per pavasario sesiją.

Susitikime tuomet dalyvavo politinių partijų deleguoti atstovai Artūras Žukauskas (Laisvės partija), Radvilė Morkūnaitė–Mikulėnienė (Tėvynės sąjunga –Lietuvos krikščionys demokratai), Raimondas Lopata (Liberalų sąjūdis), Ieva Kačinskaitė-Urbonienė (Darbo partija), Vilija Targamadzė (Lietuvos socialdemokratų partija), Eugenijus Jovaiša (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) bei Mišrios Seimo narių grupės atstovai Algirdas Butkevičius ir Beata Petkevič.

Taip pat posėdyje dalyvavo Lietuvos švietimo tarybos pirmininkė Saulė Mačiukaitė-Žvinienė ir Lietuvos savivaldybių asociacijos administracijos direktorė Roma Žakaitienė.