Kaip LKT informavo anksčiau, įkalinimo įstaigos administracijai kontroliuojant nuteistųjų apsipirkimą kalėjimo parduotuvėje ir leidžiant įsigyti tik tuos produktus, kuriuos įsigyti jiems priklauso nedarant išimčių, 7 iš 8 nuteistųjų, kalinamų iki gyvos galvos, atsisakė įstaigos tiekiamo maitinimo.

Tarnyba kartu su Marijampolės kalėjimo vadovais įvertinę nuteistųjų pateiktus prašymus ir surinktą informaciją, antradienį priėmė sprendimą kartu su Teisingumo ministerija inicijuoti teisės aktų peržiūrą, ypatingą dėmesį skiriant nuteistųjų teisės į apsipirkimą įvertinimui.

Siekdama užtikrinti tinkamą ir saugų kalėjimo kasdienės veiklos organizavimą, atsižvelgiant į Marijampolės kalėjime esančias sąlygas, nuspręsta laikinai, iki sprendimų priėmimo, buvusios nuteistųjų apsipirkimo tvarkos šioje laisvės atėmimo vietos parduotuvėje nekeisti, rašoma išplatintame pranešime.

ELTA primena, kad ketvirtadienį LKT patvirtino, jog dalis Marijampolės kalėjime esančių nuteistųjų paskelbė protesto akciją ir atsisakė įstaigos tiekiamo maitinimo. Taip pat dalis jų save susižalojo, jiems buvo suteikta medicininė pagalba.

„Delfi“ trečiadienį skelbė, kad Marijampolės kalėjime iki gyvos galvos įkalinti nuteistieji, esą sužinoję, kad įkalinimo įstaigos administracija nuteistiesiems uždraudė kalėjimo parduotuvėje nusipirkti kai kurių maisto produktų – miltų, makaronų, kiaušinių – paskelbė bado akciją.

Anot „Delfi“, toks draudimas jau buvo taikomas seniai ir kitiems nuteistiesiems, bet nuteistiesiems iki gyvos galvos ši išimtis buvo taikoma pagal nerašytas taisykles.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)