Dingusio augintinio istorija

Resmės savininkė Renata neslepia nerimo – mėnesio pradžioje Palangoje iš uždaro kiemo pasprukusi baikšti Vipetų veislės kalytė paskutinį kartą matyta Kretingasodyje, tačiau po to ji lyg išnyko nuo žemės paviršiaus. Renata nepraranda vilties, kad gal ji netapo piktavalių auka, nors neslepia apgalvojusi įvairiausias galimybes. Visgi netyčia panašią kalytę neseniai įsigiję ar suradę žmonės pas veterinarą pagal čipą būtų informuoti, kad ji jau turi šeimininką ir yra ieškoma.

„Resmė yra 2 metų ir 8 mėnesių. Išskirtiniai požymiai: ji yra smulkesnė nei įprasti Vipetai. Jos kailis smėlio spalvos, turi randuką ant juodos nosytes. Paskutinį kartą matyta Kretingsodyje kovo 3 dieną“, – sako moteris.

Klaipėdietė neslepia, kad lekia visur, kur tik gauna žinią apie galimą kalytės buvimo vietą. Kretingasodis – ne išimtis, juolab, kad čia gyvena moteris, kuri ne kartą buvo minima nelegalių veisyklų tyrime. Renata sako, užsukusi pas ją, tačiau moteris patikino, esą jai tokia veislė nereikalinga.

Pasitelkė visus įmanomus paieškos būdus

„Tikiuosi, kad Resmė nepakliuvo į piktavalių rankas, tada jau tik sąžinės reikalas. Neramu, kad gal ji slepiasi kažkur miške. Dedame visas pastangas, kad ją surasti, neprarandu vilties, – sako Renata, kuri net pasiūlė solidų atlygį už vertingą Resmę padėsiančią informaciją. – Ieškojom aplink Kretingą, Kretingos rajone, Palangoje, Plungės, Skuodo apylinkėse. Taip pat yra paskelbta informacija Latvijoje. Pašaukus vardu ji gali reaguoti, bet ar dabar, po tiek streso, reaguotų, pasakyti negaliu. Siūlomas atlygis padėjo gauti ekstra skambučių, deja, su nepatvirtinta informacija“.

„Padėkite sugrąžint džiaugsmą į namus“, – prašo Renata ir sako neketinanti nuleisti rankų bei tikinti, kad įvyks stebuklas ir mylima augintinė bus rasta. Moteris laukia žinių numeriu 8 683 98727.

Moteris visais įmanomais būdais bando pasiekti kuo platesnę auditoriją, tad kreipėsi ir į startuolių neseniai sukurtą dalijimosi platformą radiniai.lt.

Šios platformos bendraįkūrėjas Deividas sako, kad startuolis sukurtas tam, kad radinių, rastų ir pamestų daiktų bei augintinių žmonės galėtų ieškoti vienoje erdvėje, jiems nebereikėtų ieškoti pavienių grupių socialiniuose tinkluose.

„Platforma gimė Klaipėdoje, kaip iniciatyva, ir paleista „į gyvenimą“ šių metų sausio gale. Po truputį jau įgauna pagreitį, atsiranda naujų vartotojų ir radinių. Šiai dienai įkelta daugiau nei 160 skelbimų iš visos Lietuvos, šis skaičius nuolat auga. Daugiausiai radinių yra iš Kauno ir Klaipėdos. Žmonės dažniausiai pameta pinigines, raktus ir ausines. Stengiamės pritraukti visų miestų gyventojų dėmesį, aktyviai naudotis, pasinaudoti išmaniąją radinių paiešką bei skelbti apie savo radinius nemokamai“, – pasakoja Deividas.

Vienoje platformojeviskas, kas įmanoma

Platformos bendaįkūrėjas neslepia, kad nori pritraukti kuo daugiau aktyvių vartotojų iš visų Lietuvos kampelių, nes kas yra pametę kokį asmeniškai vertingą daiktą, vaiko žaislą, puikiai žino, kad sudėtinga jį rasti. O pameta žmonės išties daug ką. Kaip ir randa. Paieškoje galima aptikti ir pamestą vaikišką dantų plokštelę ar surastą ukulėlę.

„Prisijungė ir kelios organizacijos: VšĮ „Klaipėdos šventės“, BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“, Klaipėdos turizmo informacijos centras, Lietuvos verslo kolegija, Klaipėdos rajono savivaldybės J. Lankučio viešoji biblioteka ir kitos viešosios organizacijos, bibliotekos, kultūros, koncertų salės, informacijos centrai, mokymo įstaigos, prekybos ir pramogų centrai, sporto ir pramogų kompleksai, kavinės, restoranai. Kiekviena organizacija gali užregistruoti savo paskyrą ir skelbti apie radinius nemokamai. Užtenka užpildyti formą „Organizacijoms“ puslapyje. Organizacijų įsijungimas greičiausiai padidintų radybų statistiką. Tai padėtų greičiau rasti daiktų savininkus, kadangi visi skelbimai bus patalpinti vienoje vietoje“, – paaiškina Deividas.

Misija – kurti tvarų ir patikimą radinių portalą

Kaip veikia radinių platforma? Deividas paaiškina, kad vartotojai gali paprastai įvesti informaciją apie rastą ar pamestą daiktą, augintinį. Sistema palygina šią informaciją su duomenų baze ir pateikia vartotojui rezultatus, kuriuose gali būti identifikuotas reikiamas daiktas ar augintinis. Įdėti skelbimą nemokamai gali kiekvienas lankytojas. Vartotojų patogumui sukurta aiški paieška, užtenka užpildyti 1, 2 ar 3 įvedimo laukus, toliau paieškos rezultatai atfiltruojami pagal tipą (radau ar pamečiau), vietą, kategoriją.

Radinių portalas veikia ne tik Lietuvoje. Anot jos bendraįkūrėjo, jis pasiekiamas ir Latvijoje, todėl pamestus daiktus ar augintinius greičiau galės rasti ir Latvijos gyventojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją