„Romos ryšiai su Vilniumi, Varšuva ir Kyjivu šiandien yra daug glaudesni, nei esame įpratę manyti: parlamentinėje platformoje „Susivieniję už Ukrainą“, kurią sukūrė Andrius Kubilius, italai yra vieni aktyviausių. Kartu su italų parlamentarais rengėme ne vieną kelionę į Kyjivą, būtent Italijos vyriausybė mums labai padėjo pasiekti istorinį sprendimą dėl Europos Sąjungos šalies kandidatės statuso Ukrainai, todėl dabar, prieš NATO viršūnių susitikimą Vilniuje, tikimės, kad Roma lygiai taip pat ryžtingai parems mus dėl realaus NATO durų atvėrimo Ukrainai“, – prieš vizitą Seimo kanceliarijos Spaudos biurui sako Užsienio reikalų komiteto pirmininkas.

Kaip nurodoma Seimo pranešime žiniasklaidai, vizito metu numatyti Liublino trikampio valstybių parlamentų užsienio reikalų komitetų pirmininkų susitikimai su Italijos Deputatų rūmų Užsienio reikalų komiteto pirmininku, Italijos Senato Užsienio reikalų ir gynybos komiteto pirmininku, kitais atstovais. Susitikimuose planuojama aptarti būsimą NATO viršūnių susitikimą Vilniuje, NATO Rytų flango stiprinimo klausimus, Italijos ir Liublino trikampio šalių santykius gynybos srityje.

Parlamentarai dalyvaus bendrame Italijos parlamento užsienio reikalų ir gynybos komitetų posėdyje, skelbiama pranešime.

Seimas primena, kad sausį Liublino trikampio valstybių parlamentų užsienio reikalų komitetų pirmininkai vyko į Jungtines Amerikos Valstijas dalyvauti susitikimuose su JAV valdžios ir nevyriausybinių organizacijų atstovais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją