Tarp įstatymo teikėjų yra du konservatorių frakcijos nariai – Rimantas Jonas Dagys ir naujoji Seimo narė Irena Haase.

„Raginsiu frakcijos narius ieškoti vieningos pozicijos. Mano supratimu, tai yra pamatinis klausimas“, – DELFI teigė G. Landsbergis.

Paklaustas, ar tai ultimatumas, TS-LKD lyderis teigė kol kas manąs, kad pavyks rasti bendrą sutarimą.

Šįvakar TS-LKD lyderis feisbuko paskyroje „valstiečio“ Mindaugo Puidoko ir bendraminčių pateiktas pataisas vadino „barbarizmo sugrąžinimu vardan kelių pigių politinių taškų.

„Iš Mindaugo Puidoko daug nesitikėjau (gal tik, kad savo vaikų neskriaudžia), bet to, kas pateikta šiandien, aš kategoriškai nepalaikysiu. Prisidengiant rėksmingomis frazėmis, kad Seimas suskubs saugoti ir ginti šeimas, išties Seimo narių grupė nori įstatymu įteisinti smurtą prieš vaikus.

Bus leidžiamas nežymus smurtas, leidžiamas ir šioks toks vaiko žeminimas. Su rykštele, kitaip tariant, galėsite užvanoti, išsityčioti irgi, nes Seimo narių nuomone, tai gal ir ne toks jau žymus skausmas, o tik beržinė košė, o tokio reiškinio, kaip emocinis smurtas, Seimo narių grupė matyt išvis nėra girdėjusi. Barbarizmo sugrąžinimas vardan kelių pigių politinių taškų“, – rašė G. Landsbergis ragindamas atsakomybę už esamą situaciją prisiimti socialinės apsaugos ir darbo ministrą Liną Kukuraitį ir premjerą Saulių Skvernelį.

Kaip rašė BNS, pagal grupės parlamentarų pateiktas Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pataisas, fiziniu smurtu turėtų būti laikomas tik vaikui sukeliamas žymus skausmas, o į psichologinio smurto apibrėžimą reikėtų įtraukti „prievartinį vaikų ir tėvų atskyrimą prieš jų valią“.

Pataisų iniciatoriai teigia, kad jų siūlomos nuostatos įtvirtins, kad vaiko teisių apsaugoje būtų taikomi „papildomi saugikliai, neleisiantys tarnyboms be objektyvių rimtų priežasčių iš tėvų atimti vaikų“. Projektą teikia 58 Seimo nariai iš „valstiečių“, konservatorių, „tvarkiečių“, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos, Liberalų sąjūdžio frakcijų.

Plačiau apie siūlymus galima skaityti čia.