„Jau ne kartą įsitikinome, kad mūsų tarpe yra žmonių, kurių pavyzdžiu galime sekti, kuriais galime didžiuotis, nes jie - patys geriausi. Apmaudu ir skaudu, kad vieno jų netekome.

Artūras Bazys - visų mūsų kolega, bendražygis. Be galo geras, jautrus, nuoširdus, atviras, mylintis gyvenimą ir skatinantis mylėti gyvenimą kitus, žmogus. Profesionalas iš didžiosios raidės. Nebijodavo rizikuoti, priimti sprendimus“, - rašoma Policijos departamento pranešime spaudai.

A. Bazys yra sakęs: „Nebijau iššūkių. Sprendžiu pats - vidumi ir nuojauta. Nebijau surizikuoti, prie to didžiąja dalimi prisideda alpinizmas (tai mano gyvenimo silpnybė, o gal ir stiprybė)". A. Bazys buvo patyręs alpinistas, įveikęs arti šimto kalnų viršūnių ar maršrutų.

„Artūro Bazio darbai, pasišventimas darbui, tikslo turėjimas ir to tikslo siekimas - visiems mums buvo, yra ir bus pavyzdys. Užjaučiame artimuosius, bičiulius, kolegas. Be galo skaudu dėl bendražygio netekties“, - užuojautą reiškia kolegos.

DELFI primena, kad sekmadienį per sniego griūtį Alpių kalnuose Prancūzijoje žuvo du lietuviai - vyras ir moteris. Vienas žuvusių – Kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas Artūras Bazys. Apie kolegos žūtį sekmadienio vakarą BNS patvirtino Kriminalinės policijos viršininkas Rolandas Kiškis.

„Be galo geras, jautrus, nuoširdus, atviras, mylintis gyvenimą ir skatinantis mylėti gyvenimą kitus žmogus. Labai didelis profesionalas. Labai užjaučiu artimuosius“, – apie žuvusį kolegą kalbėjo R. Kiškis.

A. Bazys buvo patyręs alpinistas. Dar 2009 metais rugpjūčio mėn. vadovavo kopiant į Lietuvos tūkstantmečio viršūnę (4711 m), esančią Vidurio Azijoje.

Kartu su bendražygiu Juliumi Survila jie pirmieji lietuviai, kurie įveikė Petit Dru šiaurinę sieną. Šį žygį jie surengė savo draugui Pakistane teroristų nužudytam lietuvių alpinistui Ernestui Markšaičiui.