„Šiuo metu aktualijų tikrai netrūksta. Akivaizdu, kad turime kelias ryškesnes jų, dėl kurių, manau, galima ir yra daug pagrindo derintis pozicijas. Viena vertus, be abejo, situacija yra susijusi su Kristijonu Bartoševičiumi ir tikriausiai ne tiek, kiek dėl pačių kaltinimų, kurie yra pareikšti, kiek dėl pačios situacijos – buvo ar nebuvo ta informacija iš anksto suteikta. Ganėtinai dviprasmiška generalinės prokurorės paskutinė pozicija, kad galime vertinti patys“, – Eltai teigė L. Savickas.

„Manau, yra pagrindo diskutuoti ir dėl šią savaitę įvykusio kriminalinės žvalgybos pareigūno išsakytos pozicijos ir raginimo kalbėtis dėl parlamentinio tyrimo, na, ir daugybė kitų klausimų, dėl kurių visai neseniai buvo kilusios diskusijos. Tai tikriausiai šie du ir kiti klausimai“, – pridūrė demokratas.

Kaip teigė L. Savickas, nuotolinis opozicijos susitikimas bus uždaras, tačiau, jam pasibaigus, bus pateikti komentarai.

ELTA primena, kad trečiadienį prokuratūra paskelbė, jog iš Seimo pasitraukusiam K. Bartoševičiui pareikšti įtarimai dėl seksualinio prievartavimo ir nepilnamečio asmens tvirkinimo, jis buvo apklaustas.
Kaip skelbė prokuratūra, turimi ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia įtarti, kad nusikalstamos veikos buvo įvykdytos įtariamajam esant Seimo nariu. Šiuo metu nukentėjusiais yra pripažinti 4 asmenys, tuo metu buvę mažamečiais arba nepilnamečiais.

Seimą šią savaitę taip pat pasiekė buvusio Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) pareigūno Algimanto Martinkaus raštas, kuriuo jis prašo parlamente inicijuoti laikinąją tyrimo komisiją, kuri įvertintų buvusių policijos vadovų, tarp kurių – buvęs LKPB viršininkas Rolandas Kiškis, jo buvęs pavaduotojas Andžejus Roginskis, buvęs Imuniteto valdybos viršininkas Elanas Jablonskas, veiksmus. Jis įtaria, jog buvę policijos vadai galėjo neteisėtai sekti kitus pareigūnus.