Dėl šio reikalavimo jaudinasi ir Ukmergės Antano Smetonos gimnazijos direktorius Adolfas Girdžiūnas: „Mums yra problema, kaip užtikrinti srautų reguliavimą. Trečia ir ketvirta gimnazijos klasės mokosi mobiliomis grupėmis ir jie klasėse persimaišo.“

Švietimo, mokslo bei sporto ministerijos atstovas Aidas Aldakauskas pritaria, jog reguliuoti mokinių srautą yra sudėtinga, tačiau priduria, jog tai yra būtina, norint užkirsti kelią koronaviruso plėtrai.

„Kuo didesnis srautas, kuo labiau leisime vaikams maišytis arba kuo labiau nepaisysime izoliavimo principų, tuo viruso plitimui sąlygos bus palankesnės. Mums nereikia laukti: reikia įdėti maksimalias pastangas, kad nenueitume į juodąjį scenarijų, o grįžtume į žaliąjį“ – savo poziciją aiškino ministerijos atstovas A. Aldakauskas.

Užsiminus apie kitus Sveikatos ministerijos keliamus reikalavimus, direktorius A. Girdžiūnas džiaugėsi, jog beveik visi likę Sveikatos ministerijos nurodymai jo gimnazijoje yra įgyvendinti: „Aš iš tikrųjų džiaugiuosi, kad apie 98 proc. mūsų mokytojų yra pasiskiepiję. Mokytojai skiepijosi pakankamai aktyviai, kada jiems buvo suteikta galimybė rinktis, kokią vakcina rinktis. Nepasiskiepijusį turime tik vieną žmogų: kaip nustatyta, jis testuosis kas 7 ar 10 dienų. Šitoje vietoje jokių problemų nematome.“

Kalbėdamas apie mokymo įstaigos personalą, direktorius pabrėžia, jog su savo darbuotojais visada randa kompromisą: prievartos skiepytis nėra, jei pateikiamas neigiamas koronaviruso testas.

Remiantis vyriausybės duomenimis, bent vieną vakcinos dozę turi apie 80 proc. švietimo įstaigų darbuotojų, o pilnai paskiepytų jau yra virš 75 proc.. Tarp mokslo metus pradedančių 12 – 18 m. moksleivių apie 33 proc. yra pasiskiepiję viena vakcinos doze, o imunitetą įgavusių ar pilnai paskiepytų – apie 25 proc.