1991 metų rugpjūtį Maskvoje vykusio karinio pučo metu būtent šio karininko vardas buvo krauju įrašytas į naujausią Rusijos Federacijos istoriją.

Kruvino incidento metu žuvo 3 jauni vyrai: Dmitrijus Komaras (sutraiškytas vikšrų), Ilja Kričevskis ir Vladimiras Usovas – nušauti. Jiems po mirties suteikti paskutines dienas gyvavusios SSRS didvyrių vardai, o įsakymą ir šarvuočiais taranuoti žmonių minią davęs S. Surovikinas buvo suimtas.

Nors bet kurioje kitoje civilizuotoje šalyje po tokio poelgio karininko karjera pasibaigtų visam laikui, Rusijoje galioja kitas supratimas bei savitos taisyklės. SSRS išsaugojimo siekusių pučistų įsakymą vykdęs S. Surovikinas po 7 įkalinimo mėnesių buvo paleistas konstatavus, kad jis tik vykdė vadovybės nurodymus.

Jam ne tik panaikinti visi kaltinimai, karininkas netgi buvo paaukštintas asmeniniu Rusijos prezidento Boriso Jelcino įsakymu, kurio šalininkus pražudė nepavykusio pučo metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)