„Šiandien man suėjo 35, tiek, kaip ir mano tėvui buvo tada, kai jis žuvo. Galvoje sukasi mintys – šypsausi žmonai, sūnui, bet viduje klausiu savęs: ar turėsiu pakankamai drąsos priešintis šiai išdavystei“, – už kadro pasakoja vyras, o ekrane jo visas veidas taip ir neparodomas.

Jis – tariamas Rusijos karinės žvalgybos – GRU karininkas, kuris, nusivylęs savo šalies korumpuota valdžia, apsisprendžia užmegzti kontaktą su CŽA – aršiausiais Kremliaus režimo priešininkais. Ar tai išdavystė? Ne, tikinama vaizdo įraše, tai jie – valdžios viršūnėlės žmonės, kurie „pardavė šalį už dvarus ir jachtas“, jie yra priešai, jie išduoda šalį, kurią iš vidaus ėda korupcijos vėžys.

Neteisybės neapsikentęs personažas save vadina praregėjusiu, vilties dar nepraradusiu Rusijos patriotu, kuris nusprendė veikti: kovoti su tuo vidiniu blogiu.

„Mano sūnus – Rusijos ateitis. Aš noriu, kad jis gyventų Rusijoje, apie kurią mes svajojome, kur sąžiningas darbas ir drąsa vertinami labiau, nei ryšiai. Mano troškimas – išsaugoti Rusiją. Ir aš tapsiu tiesos kibirkštimi – dėl sūnaus“, – skambant sentimentaliai pakiliai muzikai pasakoja personažas, kuris rankose laiko telefoną, o jame labai aiškiai matomi žodžiai: susisiekti su CŽA.

Toks reklaminis klipas rusų kalba jau savaitę sukasi socialiniuose tinkluose ir vilioja Rusijos žvalgybos agentus: pateiktos instrukcijos, kaip saugiai susisiekti su CŽA, pradedant nuo saugios naršyklės „Tor“ atsisiuntimo ir įspėjama, kad drąsuoliams teks apsišarvuoti kantrybe, kol bus tikrinami dokumentai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)