Penktadienio dieną didesnių kritulių šalyje nėra numatoma, sakė sinoptikė.

„Penktadienį bus debesuota su pragiedruliais, pietryčių Lietuvoje didesnių kritulių nenumatoma, o šalies vakaruose daug kur iškris sniego, vietomis – smarkesnio, o pajūryje jis maišysis su šlapdriba.

Orų sąlygos bus sudėtingesnės kylant vėjui. Daug kur pūs pietvakarių krypties vėjas 8–12 m/s greičiu.

Vakarų Lietuvoje vietomis blaškysis 15–20 m/s gūsiai. Dėl to kai kur pustys ir kils pūga“, – kalbėjo sinoptikė E. Klyukina.

Pasak jos, aukščiausia temperatūra penktadienį bus nuo 0 iki 5 laipsnių šalčio, pajūryje – iki 2 laipsnių šilumos.

Šeštadienį, anot sinoptikės E. Klyukinos, daug kur pasnigs, o vietomis smarkiai, kai kur pustys.

„Vėjas laikysis pietvakarių, dieną pereis į šiaurinių krypčių, 6–11 m/s greičiu. Nakties metu pajūryje galimi gūsiai iki 16 m/s. Oras naktį vės iki 7–12 laipsnių šalčio, o dieną laikysis tarp 4 laipsnių šalčio ir 1 šilumos“, – Delfi sakė sinoptikė.

Sekmadienis, pasak jos, bus su negausiais krituliais, vėjas naktį nepastovios krypties, o dieną pereis į pietinių krypčių ir stiprės, pajūryje su gūsiais.

„Oro temperatūra sekmadienio naktį laikysis apie 6–11 laipsnių šalčio, o dieną bus tarp 0 ir 5 laipsnių šalčio“, – teigė sinoptikė.

Na, o kitos savaitės pradžią pasitiksime su stipriais gūsiais, sniegą keis lietus.

Sniegą pakeis šlapdriba ir lietus. Orai bus niūrūs ir vėjuoti, pajūryje tikėtina audra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)