Pati sklypo savininkė teigė, kad pareigūnų pradėtą tyrimą vertins tuomet, kai jis bus baigtas. Tačiau ji pažymėjo, kad miške buvo kertami sausi medžiai.

Miškas, kuriame atlikti kirtimai, yra Šimonių girioje – Anykščių rajone, Inkūnų kaime.

Valstybinės miškų tarnybos atstovas Ūdrys Staselka Delfi teigė, kad tai yra griežtai saugomas miškas: „Valda patenka į Šventosios kraštovaizdžio draustinio teritoriją, Šimonių girios biosferos poligoną bei „Natura 2000“ (PAST ir BAST) teritorijas.“

Gerai informuotų Delfi šaltinių teigimu, Aplinkos apsaugos departamentas gavo pranešimą apie IIA miškų grupės miške kertamus žalius medžius. Atliekant tyrimą nustatyta, kad privačioje valdoje, miško žemėje vykdyti miško kirtimo ir traukimo darbai. Aplinkosaugininkams atliekant tyrimą įtariamas galimai neteisėtas žalių medžių kirtimas, neturint tam nustatytos formos leidimo kirsti mišką.

Taip pat, anot Delfi šaltinių, preliminariu vertinimu, darbų atlikimo sutartyje pateiktas medienos tūris gali būti didesnis nei pranešime Valstybinei miškų tarnybai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)