„Smerkiame Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio nuolat kartojamus, sąmoningus ir tikslinius antisemitizmo išpuolius, kuriais menkinamas Holokaustas, kurstoma neapykanta vienai tautybei, ir provokuojama visuomeninė ir tautinė nesantaika.

Vertiname šiuos suintensyvėjusius išpuolius, kaip dezinformacinės prieš Lietuvą sistemiškai vykdomos kampanijos dalį, kuri suaktyvėjo artėjančio NATO viršūnių susitikimo kontekste“, – rašome pranešime.

Seniūnų teigimu, tokie išpuoliai menkina Lietuvos tarptautinę reputaciją ir Seimo instituciją.

„Lietuvos Respublikos Konstitucijos garantuojama teisė turėti savo įsitikinimus ir juos laisvai reikšti nesuderinama su nusikalstamais veiksmais – tautinės, rasinės, religinės ar socialinės neapykantos, prievartos bei diskriminacijos kurstymu, šmeižtu ir dezinformacija, visu tuo, kuo sistemingai užsiima Seimo narys R. Žemaitaitis. Esame įsitikinę, kad tai akivaizdus Konstitucijos 25 straipsnio pažeidimas ir Seimo nario priesaikos sulaužymas. Todėl raginame Seimo narį pripažinti klaidą ir viešai atsiprašyti iki NATO viršūnių susitikimo“, – rašoma pareiškime.

„Nesulaukę nuoširdaus ir deramo atsiprašymo esame pasirengę inicijuoti apkaltos procedūrą Seimo nariui, nepriklausomai nuo to, kaip pasibaigtų Generalinės Prokuratūros tyrimas. Manome, kad sistemingai R. Žemaitaičio nuolat kartojami antisemitiniai teiginiai leidžia pradėti procedūrą dėl priesaikos sulaužymo ir konstitucinės atsakomybės“, – pridūria frakcijų vadovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją