Savo susitikimui Rusijos Tolimuosiuose Rytuose prezidentas V. Putinas ir Šiaurės Korėjos diktatorius Kim Jong Unas neatsitiktinai ir, galimai, simboliškai pasirinko naująjį Rusijos Vostočnyj kosmodromą.

Vienas naujausių laikų rusiškos korupcijos simbolių, kurio įrengimas nesyk atidėliotas, nes jam įkurti iššvaistyta, išvogta dešimtys milijardų rublių, teoriškai siejamas su Rusijos kosmoso programos ateitimi. Ir ne tik Rusijos. Viena iš versijų, kodėl būtent čia susitiko V. Putinas ir Šiaurės Korėjos lyderis yra ta, kad Kim Jong Unas ne šiaip norėjo savo akimis pamatyti tariamą Rusijos kosmoso programos galybę, bet ir išreiškė pageidavimų sąrašą, ko norėtų iš rusų, – būtent stringančiai Šiaurės Korėjos kosminei programai bei raketiniams pajėgumams reikalingų technologijų.

O mainais, kaip neslepiama, Rusija sulaukė konkrečių įsipareigojimų iš svečio tiekti rusams taip reikalingus šaudmenis, kurių korėjiečiai turi milijonus. Karas Ukrainoje jau išeikvojo milžiniškas rusų atsargas ir papildymas būtinas norint tęsti „specialią karinę operaciją“.

Tad, regis, viskas aišku – už simbolinių abiejų režimų lyderių kalbų daugiau nieko nepaslėpta, tik banalūs pragmatiški mainai, nusispjaunant į tarptautines sankcijas ir susitarimus. Bet ne viskas yra taip paprasta.

Viena vertus, kaip ir įprasta tokių šalių, kaip Šiaurės Korėja bei Rusija, susitarimuose, jokios konkrečios detalės nėra viešinamos – įžūlus melas, pridengtas propaganda, ir jokio skaidrumo lemia, kad viena yra parodoma, pristatoma lakoniškai, o sandėriai vyksta už uždarų durų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)