Šiai tvarkai, kuri įsigaliotų nuo liepos 1 dienos, dar turi pritarti šalies prezidentas, tačiau ir iki jo sprendimo vis dar diskutuojama, ar naujoji tvarka tikrai išsprendė kone visose Lietuvos savivaldybėse vešėjusią problemą.

„Manau, kad ir išsprendėme, ir neišsprendėme. Iš vienos pusės tas čekiukų rinkimas užsidarė, dabar tarybos nariai gaus fiksuotą atlyginimą ir neturės rinkti čekiukų, atsiskaityti, tai toms machinacijoms ar bandymams pagudrauti kelias yra uždarytas. Ir atlyginimas nepriklausys nuo tarybos ar mero malonės, jis fiksuotas ir susietas su savivaldybės gyventojų skaičiumi ir mero atlyginimu. Tai skaidrumo atsirado daugiau, bet politikų širdies ir sąžinės tas sprendimas kaip toks neišgrynino, čia jau giluminiai dalykai, kur kiekvienas politikas reflektuos, ką jam tas skandalas davė, ką atėmė. Manyčiau, kad pirma yra moralės dalykai. 

Jei anksčiau buvo galima ramiai numoti ranka, kad niekas nepagaus, nepastebės, tai istorija parodė, kad vieną dieną tave gali pasivyti klausimas, iš kur gavai čekį, ir turėsi pagrįsti. Tai net neabejoju, kad visi, kurie kaip naudoja lėšas, kurias gauna iš valstybės, labiau susimąstys“, – ir kilusio skandalo, ir naujo Seimo sprendimo nauda DELFI TV laidoje „Iš esmės“ neabejojo mišrios Seimo narių grupės frakcijos seniūnė Agnė Širinskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)