Skelbiama, kad ketvirtadienį apeliacinės instancijos teismo teisėjų kolegija iš naujo įvertino surinktus ir ištirtus įrodymus bei konstatavo, kad pirmosios instancijos teismo nuosprendis dėl buvusio direktoriaus ir jo sūnaus išteisinimo priimtas išsamiai neištyrus faktinių bylos aplinkybių, netinkamai įvertinus įrodymus.

Bylos duomenimis, tuometinis Kauno Šilainių poliklinikos direktorius, padedamas savo šeimos nario, provokavo duoti, susitarė ir pažadėjo priimti kyšį. Taip pat priėmė dalį kyšio iš privačios bendrovės, teikiančios medicinos paslaugas.

Nustatyta, kad poliklinikos vadovas parinko privačią bendrovę Kauno Šilainių poliklinikos partneriu, su kuriuo buvo sudaryta asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimo sutartis. Pagal ją Kauno Šilainių poliklinikos pacientai būdavo nukreipiami išskirtinai į tos privačios bendrovės padalinius.

O kiekvieną mėnesį V. Obelienius, priklausomai nuo atsiųstų pacientų skaičiaus, kaip kyšį gaudavo dalį sumos, kuri bendrovei buvo pervedama iš Kauno teritorinės ligonių kasos.

Kauno apygardos teismas kaltu dėl padėjimo kyšininkauti pripažino ir buvusio Šilainių poliklinikos direktoriaus sūnų. Jam skirta daugiau kaip 5,6 tūkst. eurų bauda.

Iš buvusio poliklinikos vadovo konfiskuota gauto kyšio suma – beveik 870 eurų.

Šis Kauno apygardos teismo sprendimas įsiteisėjo, tačiau jis dar gali būti skundžiamas kasacine tvarka.