„Naktį dar nesidarykime jokių išvadų – visų rezultatų sulaukime. Matome, Vilniuje, manau, rezultatas dar gerės, nes plaukia toliau rezultatai. Kaune šviečiasi frakcija – bet irgi sulaukime rezultatų. Elektrėnuose – antras turas. Žiūrime į priekį ramiai“, – Laisvės partijos štabe susirinkusiems žurnalistams sakė A. Armonaitė.

Šiuo metu sostinės mero rinkimuose pirmauja konservatorius Valdas Benkunskas ir partijos „Laisvė ir teisingumas“ kandidatas Artūras Zuokas. Klausiama apie šiuos kandidatus ir kam Laisvės partija ketintų suteikti savo politinę paramą antrajame rinkimų ture, A. Armonaitė teigė, jog tai pasakyti dar anksti. Tačiau politikė pažymėjo, kad šiems kandidatams turėtų tam tikrų klausimų dėl rinkimų programinių aspektų suderinamumo.

„Dar naktį tikrai nekalbėkime apie tai (apie partijos paramą – ELTA). Rytoj bus spaudos konferencijų ir partija, vis tik, ne vienas asmuo – reikia kalbėti, žiūrėti. Dar tikrai ankstoka“, – nurodė ji.

„Aš be jokios abejonės, pirmiausiai, kaip vilnietė – ne kaip partijos pirmininkė – neabejojau ir neabejoju, kad Tomas Vytautas buvo geriausias pasirinkimas šiuose rinkimuose. Ir man nuoširdžiai ir neramu, ir, aišku, įdomu, kaip galimi antro turo kandidatai žiūrės į mūsų partijos programas. Aš sunkiai įsivaizduoju ir ko gero nebus palaikymo Artūrui Zuokui, bet ir Valdui Benkunskui turėtume klausimų“, – aiškino Laisvės partijos lyderė.

Iš viso sekmadienį Lietuvoje nuo 7 iki 20 val. vykusių savivaldos rinkimų metu, Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, savo balsą atidavė 48,97 proc. rinkėjų.

Rinkimų dieną prie balsadėžių atėjo 39,56 proc. piliečių, dar 9,41 proc. gyventojų savo rinkiminę valią pareiškė iš anksto.

Rinkėjų sąraše yra 2 milijonai 386 tūkstančiai 316 šalies gyventojų. 2019 m. savo balsą pirmajame savivaldos rinkimų ture atidavė 47,8 proc. piliečių.