Į įvairius žiniasklaidos šaltinius trečiadienį kreipėsi Širvintose globojamos moters dukra. Ji paskelbė motinos nuotrauką, kurioje matyti mėlynėmis ir kraujosruvomis nusėtas senolės veidas, suknežinta nosis. Motinos aplankyti atvykusiai dukrai buvo paaiškinta, kad demencija serganti ir sunkiai judanti moteris du kartus iškrito iš lovos.

"Mes, be abejonės, jau žinome apie susidariusią situaciją. Turime Socialinių paslaugų priežiūros departamentą, kuris pagal atitinkamas nuostatas ir metodikas vertina visus incidentus. Mes, be abejo, tai darysime, nepriklausomai nuo to, ar tai mūsų, ar ne mūsų (pavaldumo. - ELTA) globos namai. Mes turime užtikrinti visų globos namų gyventojų saugumą", - trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė.

Pasak A. Pabedinskienės, anksčiau jokios informacijos apie nesklandumus ar incidentus Širvintų globos namuose gauta nebuvo.

Širvintų parapijos globos namų direktorius Sigitas Kirtiklis savo ruožtu teigia, kad minėtos senolės atvejis dėl jos ligų yra komplikuotas, ir pabrėžia, kad seneliai šioje įstaigoje prižiūrimi gerai.