Kaip informuoja teismo atstovė, teismas kritiškai įvertino dvasininko poelgį dėl vairavimo išgėrus ir pritarė Klaipėdos apskrities vyriausiajam policijos komisariatui, kuris pusmečiui atėmė kunigui teisę vairuoti. Teismo nuomone, 46-erių metų pažeidėjas yra patyręs vairuotojas ir nemažai gyvenimiškos patirties sukaupusi brandi asmenybė, kuri turėtų itin atsakingai laikytis Kelių eismo taisyklių.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai automobilį ,,Skoda Superb” vairuojantį S. Stumbrą sustabdė šių metų vasario 11 dieną, 9.20 val. Palangoje, Klaipėdos plente.

Patikrinus vairuotojo blaivumą paaiškėjo, kad dvasininkas vairavo būdamas apsvaigęs nuo alkoholio – pirmu pūtimu jam nustatytas 0.53 promilės girtumas, antru pūtimu – 0.67 promilės girtumas.

Dvasininkas sutiko su tikrinimo rezultatais, jų neginčijo, nuo tolimesnio vairavimo buvo nušalintas.

Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio kunigui skyrė 800 eurų piniginę baudą. Kunigui taip pat atimta teisė vairuoti transporto priemones 6 mėnesius bei 12 mėnesių paskirtas draudimas vairuoti transporto priemones, kuriose neįrengti antialkoholiniai variklio užraktai.

Dėl paskirtos nuobaudos kunigas kreipėsi į Plungės apylinkės teismo Palangos rūmus: gailėjosi dėl savo poelgio, paprašė teismo grąžinti jam teisę vairuoti anksčiau laiko, nurodė, kad automobilis tarnauja kaip priemonė patarnauti kitiems.

Kunigą nubaudęs Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas griežtai nesutiko su šiuo kunigo prašymu sušvelninti skirtą nuobaudą bei prašė teismo netenkinti dvasininko prašymo.

Policija teismui nurodė, kad asmens vairavimas išgėrus alkoholio sukelia pa¬vojų ne tik transporto eismo saugumui, bet ir žmonių gyvybei bei sveikatai ir pateikė duomenis apie dvasininko vardu registruotus administracinius nusižengimus (pažeidimus) ir priimtus sprendimus už 5 metus – asmuo baustas 4 kartus administracine tvarka už Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Prieš įstatymą lygūs visi – Plungės apylinkės teismas paliko galioti policijos nutarimą ir teisės vairuoti automobilį anksčiau laiko dvasininkui negrąžino.

Atsižvelgdamas į dvasininko prašymą įvertinti jo darbo pobūdį, teismas atkreipė dėmesį, kad pažeidėjo užimamos pareigos nėra tiesiogiai susijusios su transporto priemonių vairavimu, dėl to nėra pagrindo spręsti, jog dėl pusmečiui prarastos teisės vairuoti dvasininkas bus atleistas iš darbo.

Pasak teismo atstovės Skaistės Sadonytės, Plungės apylinkės teismas pritarė policijos pozicijai dėl dvasininko paaiškinime nurodytos informacijos neatitiktiems faktams: ryte policijos pareigūnų sustabdytas neblaivus kunigas tvirtino alkoholį vartojęs išvakarėse (vakarienės metu išgėręs vieną bokalą alaus), tačiau vertinama, jog alkoholis buvo vartotas neseniai prieš policijos pareigūnams asmenį sustabdant, nes neblaivumo laipsnis didėjo, o ne mažėjo.

,,Visos šios aptartos aplinkybės leidžia teismui pagrįstai manyti, kad pareiškėjas suprasdamas, jog yra apsvaigęs, vis tik sąmoningai sėdo pats vairuoti automobilio“, - konstatuojama Plungės apylinkės teismo nutartyje.

Ši nutartis dar gali būti skundžiama apeliaciniu skundu Klaipėdos apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją