Apie tokius planus pranešė perrinkimo siekiantis sostinės meras Artūras Zuokas.

Pasak A. Zuoko, šiuo metu darželiuose trūksta apie 1000-1200 vietų, dar apie 3,5 tūkst. vaikų lanko privačius ar pusiau privačius darželius. 2011-2014 m. buvo sukurta apie 3400 naujų vietų darželiuose, suteiktos patalpos 14 privačių ugdymo ir švietimo įstaigų.

„Keturi darželiai planuojami kitais metais: vienas planuojamas statyti naujas, o trys bus rekonstruoti, nes jie šiuo metu buvo užimti ir naudojami ne pagal darželių paskirtį. Taigi kitų metų pabaigoje, 2016 m. pirmąjį pusmetį mes turėtume papildomai apie 1000-1200 vietų, sukurtų pastačius keturis darželius“, – pirmadienį žurnalistams sakė meras.

Tai, anot sostinės vadovo, leis pasiekti, kad darželiuose nebūtų eilių, grupėse bus mažinamas vaikų skaičius.

A. Zuokas patikslino, kad jau sausio pradžioje bus atidaromas naujas darželis Santariškėse, artimiausiu metu bus paskelbtas darželio statybos konkursas Bajoruose. Viršuliškėse šiuo metu esanti Šalomo Aleichemo mokykla uždaroma ir perkeliama į kitą vietą, kitų metų pradžioje prasidės šios ugdymo įstaigos rekonstrukcija ir vietoj šios mokyklos atsiras darželis Viršuliškėse. Esą šis darželis bus labai patogus tėvams, kurie važiuoja į miesto centrą iš Pilaitės, Viršuliškių ir Karoliniškių.

Dar vienas darželis planuojamas Žirmūnuose ir Antakalnyje. Antakalnyje darželis, kuris bus T. Liubertienės mokykloje, numatomas bendradarbiaujant su privačiais partneriais. Be kita ko, Sapiegų parko teritorijoje, pavasarį iškėlus ligoninę, turėtų atsirasti 40-50 vietų vaikų dienos centras.