Policijos departamentas informavo, kad spalio 11 d., apie 9 val., į Vilniaus ligoninę iš namų Vilniuje buvo pristatytas ir paguldytas kūdikis (berniukas, g. 2022 m. liepos mėnesį), kuris spalio 12 d., apie 17 val. 5 min., nuo patirtų sužalojimų mirė.

Pirminiais duomenimis, sužalojimus kūdikis patyrė savo namuose, iškritęs iš vaikiškos lovytės. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Policijai nėra žinomi

Vilniaus policija Delfi komentavo, kad informacija apie įvykį yra pirminė ir tik tyrimas parodys, kaip viskas įvyko.

Anot policijos, duomenys, kad mažylis susižalojo galimai iškritęs iš lovytės, buvo gauti iš Santaros klinikų. Teigiama, kad spalio 11 d., apie 11 val., medikai pareigūnams pranešė, kad į ligoninę atvyko sužalotas kūdikis, su juo yra tėvai. Pranešime buvo teigiama, kad mažylis galimai iškrito iš lovytės.

Mažylio tėvai teisėsaugai nėra žinomi.

Paskirtas prokuroras

Vilniaus apygardos prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė Delfi informavo, kad dėl mažylio mirties yra pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti, daugiau informacijos apie nelaimę negali pateikti.

Anot atstovės spaudai, bus vertinamos visos galimos priežastys ir aplinkybės, dėl kurių įvyko ši sukrečianti nelaimė.

Ligoninėje mirusio mažylio bylai vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Antanas Gubista.

Motina neigia policijos informaciją

Mirusio mažylio mama naujienų portalui tv3 aiškino, kad policijos pateikta informacija yra melas – jos kūdikis neiškrito iš vaikiškos lovytės. Anot jos, vaikas čiuožtelėjo žemyn babybjorn gultuke, bet jis žemės pasiekęs nebuvo, iškritęs irgi nebuvo.

Naujienų portalui LRT.lt moteris komentavo, kad mažylis buvo su gipsu:

„Kas sako, kad vaikas iškrito iš lovytės, tegul kartu paaiškina, kaip 2 mėnesių vaikas, kuris ne tik kad nesivarto, bet dar yra ir su judesius ribojančiu gipsu, galėjo iškristi iš lovytės?“.

LRT.lt taip pat pacitavo mirusio mažylio mamos pasidalinta informacija socialiniame tinkle „Facebook“. Teigiama, jog dėl mažylio mirties kalti medikai, nes, tėvų nuomone, jie laiku nesuteikė vaikui reikalingos pagalbos, neatliko būtinų tyrimų, kurie, anot tėvų, galėjo gydymo eigą pakeisti iš esmės.

Delfi susisiekė su Santaros klinikų komunikacija, kuri informavo, kad šio sukrečiančio įvykio be tėvų sutikimo komentuoti negali.

Teigiama, kad pagal įstatymą Santaros klinikos negali teikti jokios atvejo informacijos, turi būti gautas raštiškas sutikimas.

Šeimoje yra daugiau mažamečių vaikų

Vaiko teisių apsaugos Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyrius vyriausioji specialistė Vija Kudzienė Delfi informavo, kad skaudžią mažylio netektį išgyvenančios šeimos privatų gyvenimą komentuoti dabar būtų nekorektiška ir žiauru.

V. Kudžienė teigia, jog yra gerbiamas visuomenės poreikis gauti visą su įvykiu susijusią informaciją, bet kartu prašo supratimo ir atjautos.

Neatskleidžiama, kiek šeimoje yra vaikų. Tik teigiama, kad šeimoje yra daugiau nei vienas vaikas, jie yra mažamečiai.

Mama kaltina medikus

Naujienų portalui tv3.lt mirusio kūdikio mama tvirtino, kad jos kūdikis mirė dėl medikų aplaidumo.

„Kūdikis mirė dėl daktarų aplaidumo. Nuo gimimo į įstaigas buvo kreiptasi po 1-3 kartus į savaitę ir pagalbos mes nesulaukėme, kol atvežėme vaiką kritinėj būklėj ir jau buvo per vėlu.

Kiekvienas medikas atsakomybės dabar nusikrato. Mano vyras psichiatrinėje ligoninėje ūmios pagalbos skyriuje. Mane išleido tik dėl vaikų su artimųjų priežiūra.

Tikriausiai, reikalingiausia parama tai pinignė ir transportas vaikams į mokyklas-darželius kol aš ant stiprių vaistų.“

Skaudus įvykis

Trečiadienį Vilniaus miesto vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjas Gedas Batulevičius teigė: „Nutikęs skaudus įvykis yra žinomas vaiko teisių gynėjams. Šiuo metu Tarnyba aiškinasi visas įvykio aplinkybes. Teikiama visa būtina pagalba šeimai ir bendradarbiaujama su gydymo įstaiga bei policija. Gavę ir įvertinę visus reikšmingus duomenis, imsimės visų kitų neatidėliotinų veiksmų.

Gerbiame visuomenės poreikį gauti visą su įvykiu susijusią informaciją, bet kartu prašome supratimo, atjautos ir privatumo šeimas ištikus sudėtingoms situacijoms ar nelaimėms.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės