Prokuratūros duomenimis, Skuodo rajone gyvenanti moteris galimai verbavo jaunas merginas prostitucijai. Manoma, kad merginų seksualinėms paslaugoms teikti moteris ieškojo antrojo šios bylos kaltinamojo prašymu.

Įtariama, kad ji, pasinaudojusi trijų merginų pažeidžiamumu dėl jų jauno amžiaus bei sunkios materialinės padėties, siūlė joms užsidirbti, teikiant seksualines paslaugas. Turimais duomenimis, kaltinamoji nukentėjusioms, iš kurių viena tuo metu buvo nepilnametė, žadėjo suderinti susitikimus su jos pažįstamu vyru bei nuvežti jas į reikiamą vietą.

Skuodo rajono gyventoja prisipažino padariusi baudžiamojo įstatymo numatytą veiką. Antrasis bylos kaltinamasis kaltės nepripažino.

Už vaiko verbavimą prostitucijai LR Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo 3 iki 12 metų, už prekybą žmonėmis – nuo 2 iki 10 metų nelaisvės, už pelnymąsi iš kito asmens prostitucijos – baudą, laisvės apribojimą, areštą arba laisvės atėmimą iki 4 metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją